Bugatti Chiron na pola puta

Bugatti Chiron na pola puta

Iz Bugattija je potvrđeno kako je prodaja modela Chiron već stigla do polovice planirane proizvodne serije. Točnije, Bugatti je do sada prodao 250 primjeraka Veyronovog nasljednika od ukupno 500 koliko će ih biti proizvedeno.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugim riječima, Bugatti je prodao polovicu planirane proizvodnje u svega godinu dana. Naime, Chiron je službeno predstavljen i knjiga narudžbi je otvorena upravo prije godinu dana na prošlogodišnjem ženevskom auto salonu.

Prve isporuke upravo kreću, a iz Bugattija je stigla i vijest kako Europa ostaje njihovo najveće tržište s obzirom da je sa Starog kontinenta stiglo 37% narudžbi, iz Sjeverne Amerike 30%, dok je Bliski istok zaslužan za 26% narudžbi, a na ostatak svijeta otpada svega 7%.

Proizvodnja cijele serije će svakako potrajati nekoliko godina, no ako nastave ovim tempom svi bi planirani primjerci mogli biti rasprodani već za godinu dana. Trenutno je plan kupcima, koji će Chiron izdvojiti oko 2,5 milijuna Dolara, isporučivati ne više od pet primjeraka mjesečno.

Podijeli:
1