Britanski Top Gear snimio bungee skok – automobilom

Britanski Top Gear snimio bungee skok – automobilom

U natjecanju tko će ponijeti titulu "najluđeg" TV showa povezanog s automobilima napeto je – Amazonov Grand Tour i dalje je popularniji, ali se BBC-ev Top Gear i dalje ne da

Pad popularnosti automobilske TV emisije Top Gear na britanskoj nacionalnoj televiziji BBC zamjetan je otkako su ga napustili Clarkson, Hammond i May, a rivalstvo među novim Top Gearom i Grand Tourom je stoga razumljivo. Producenti britanske emisije ovoga su puta bacili rukavicu u lice Amazonovim uzdanicama i odlučili snimiti vrlo, vrlo opasan i neobičan pothvat.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jednog od svojih voditelja, Freddieja Flintoffa, odlučili su baciti, zajedno s automobilom, s visine od preko 160 metara u provaliju. Dakako, sve su osigurali uz pomoć bungee užadi, postavili brojne kamere i isplanirali ovaj podvig do posljednjeg detalja. Fradu ipak nije bilo svejedno – ali ruku na srce, kome bi i bilo?

Bungee skok automobilom

Mjesto radnje: brana Luzzone u Švicarskoj, visoka 165 metara. Akteri: ekipa BBC-jeve TV emisije Top Gear. Glavni kaskader: Rover 114 kabriolet olakšan za 250 kilograma od izvorne mase. Zadatak: skok uz pomoć bungee užeta. Rezultat: 7G negativnog ubrzanja i vrisak vozača. Uostalom, pogledajte u videu kako je to izgledalo. Najava je to za novu epizodu Top Geara, prvu u ovogodišnjoj sezoni.

1