Bosch razvija 3D instrumentnu ploču s upozorenjima koji “iskaču” iz zaslona

Bosch razvija 3D instrumentnu ploču s upozorenjima koji “iskaču” iz zaslona

Najveći europski proizvođač autodijelova, njemački Bosch, je objavio kako razvija 3D zaslone koji bi se mogli koristiti u budućim digitalnim instrumentnim pločama. Iz Boscha za sada nisu htjeli ulaziti u detalje, no naglasili su da za prikaz 3D slike nisu potrebne nikakve posebne naočale niti tzv. eye-tracking sustav.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz Boscha poručuju da će dubina prikaza omogućiti vozaču da vizualna upozorenja percipira brže. Upozorenja koja “iskaču” iz zaslona su očito važnija, hitnija i uočljivija. Također, u Boschu smatraju da će ova tehnologija jednog dana biti vrlo važan dio komunikacije između vozača i autonomnih vozila.

Dakako, ovi zasloni će ponuditi mogućnost personalizacije prikaza, a vozač će s infotainmentom moći komunicirati putem glasovnih naredbi i zaslona s haptičkim odzivom. Pred Boschom su velike mogućnosti daljnjeg razvoja ove tehnologije, a dodajmo i da Nijemci procjenjuju kako će se vrijednost globalnog tržišta automobilskih zaslona do 2025. kretati oko 30 milijardi dolara. Danas je ta vrijednost duplo manja.

Podijeli:
1