Borgward sljedeće godine kreće s europskom prodajom

Borgward sljedeće godine kreće s europskom prodajom

Još uvijek relativno novi njemački proizvođač starog i već pomalo zaboravljenog imena je odlučio početkom iduće godine započeti prodaju na europskim tržištima. Prvo tržište na koje će stići borgwardovi modeli, sasvim očekivano, je ono njemačko čijim će kupcima prvo biti ponuđen model BX7, a već iste godine bi ovaj model trebao postati dostupan i u nekoliko drugih europskih zemalja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Revitalizirani Borgward je prvi put predstavio svoj SUV BX7 krajem 2015. i od tada pa sve do danas su trajale pripreme za njegov dolazak na europska tržišta. Inače, nedavno je lansiran na kineskom tržištu i u Borgwardu kažu kako su tamo prikupili korisna iskustva koja će im pomoći u Europi.

BX7 je veličine Audija Q5 te se u njega može smjestiti do sedam putnika, a pokreće 2,0-litreni 4-cilindrični motor snage 224 KS i najvećeg okretnog momenta od 300 Nm uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke i pogonom na sva četiri kotača. Cijena ovog automobila bi se u Njemačkoj trebala kretati između 26.000 i 44.000 Eura, no za sada nije jasno uključuje li to i snažniju plug-in hibridnu verziju koja se također očekuje.

Nedugo nakon početka europske prodaje modela BX7, Borgward planira započeti prodaju manjeg BX5.

Podijeli:
1