Bondovski teaser za Aston Martin DBX

Bondovski teaser za Aston Martin DBX

Aston Martin je objavio još jednu najavu skorašnje premijere svog prvog crossover, odnosno modela DBX. Konkretnije, premijera će navodno biti održana u prosincu ove godine, a prodaja će započeti tijekom 2020.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U priloženom video teaseru s bondovskim štimungom Aston je prikazao vezu između novog crossovera i sportskih modela ovog britanskog proizvođača. Podsjetimo, tijekom srpnja ovaj luksuzni sportski crossover je nastupio u Goodwoodu, još kao razvojni prototip, i tada su posjetitelji mogli čuti njegov snažni V8 motor i pobliže vidjeti još uvijek donekle skriveni konačni dizajn.

DBX će se temeljiti na novoj astonovoj platformi koja će biti osnova i budućim električnim modelima pod značkom Aston Martina i Lagonde. Zahvaljujući suradnji Astona i Daimlera ovaj crossover će pokretati AMG-ov 4,0-litreni bi-turbo V8 te će biti opremljen pojedinim mercedesovim komponentama.

Snaga pogonskog sklopa će se kretati iznad 500 KS, DBX će imati pogon na sva četiri kotača, a izgledan je tzv. Drift mode način rada. U Aston ciljaju na podjednako vrhunska on i off-road vozna svojstva pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li u svom naumu i uspjeti. Ako im sve to pođe za rukom za očekivati je da se DBX prometne u predvodnika cjelokupne ponude kada je riječ o prodajnim brojkama.

Podijeli:
1