BMW X7 u konceptnoj verziji i s gorivim ćelijama

BMW X7 u konceptnoj verziji i s gorivim ćelijama

Prema posljednjim saznanjima BMW bi na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu navodno trebao predstaviti konceptnu najavu svog budućeg velikog SUV-a, odnosno modela X7. BMW je već ranije potvrdio kako namjerava lansirati ovaj automobil, najvjerojatnije do 2019, a sada saznajemo kako će studijski model imati pogon na gorive ćelije, odnosno vodik.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Štoviše, inajderski izvori tvrde kako će se i produkcijska verzija ovog automobila dobiti isti pogonski sklop, no za sada nije poznato hoće li tome biti slučaj odmah po lansiranju ili nešto kasnije, što je vjerojatnije.

BMW je već otprije poznat po radu na gorivim ćelijama, no u posljednje vrijeme s rastom popularnosti baterijskih električnih vozila vodik je nekako gurnut u stranu. Čini se da Bavarci ipak nisu na njega zaboravili, a na njegovoj novoj izvedbi navodno su surađivali s Toyotom koja je svakako također jedan od predvodnika kada je o ovoj tehnologiji riječ.

Što se samog X7 tiče uz benzinske i dizelske izvedbe, kupcima će biti ponuđena i plug-in hibridna verzija. Bogata i napredna oprema se podrazumijevaju jer je ipak riječ o predvodniku BMW-ove ponude, dakako uz seriju 7, a u unutrašnjosti bi trebalo biti mjesta za najviše sedam putnika u tri reda sjedala. BMW će proizvesti i luksuzniju verziju sa četiri sjedala, a navodno se razmatra i performance M izvedba. Proizvodnja će biti povjerena BMW-ovim američkim pogonima u Spartanburgu.

YouTube MP3 - Hotmail
1