BMW X7 u konceptnoj verziji i s gorivim ćelijama

BMW X7 u konceptnoj verziji i s gorivim ćelijama

Prema posljednjim saznanjima BMW bi na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu navodno trebao predstaviti konceptnu najavu svog budućeg velikog SUV-a, odnosno modela X7. BMW je već ranije potvrdio kako namjerava lansirati ovaj automobil, najvjerojatnije do 2019, a sada saznajemo kako će studijski model imati pogon na gorive ćelije, odnosno vodik.

Štoviše, inajderski izvori tvrde kako će se i produkcijska verzija ovog automobila dobiti isti pogonski sklop, no za sada nije poznato hoće li tome biti slučaj odmah po lansiranju ili nešto kasnije, što je vjerojatnije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

BMW je već otprije poznat po radu na gorivim ćelijama, no u posljednje vrijeme s rastom popularnosti baterijskih električnih vozila vodik je nekako gurnut u stranu. Čini se da Bavarci ipak nisu na njega zaboravili, a na njegovoj novoj izvedbi navodno su surađivali s Toyotom koja je svakako također jedan od predvodnika kada je o ovoj tehnologiji riječ.

Što se samog X7 tiče uz benzinske i dizelske izvedbe, kupcima će biti ponuđena i plug-in hibridna verzija. Bogata i napredna oprema se podrazumijevaju jer je ipak riječ o predvodniku BMW-ove ponude, dakako uz seriju 7, a u unutrašnjosti bi trebalo biti mjesta za najviše sedam putnika u tri reda sjedala. BMW će proizvesti i luksuzniju verziju sa četiri sjedala, a navodno se razmatra i performance M izvedba. Proizvodnja će biti povjerena BMW-ovim američkim pogonima u Spartanburgu.

Podijeli:
1