BMW X2 spreman za urbanu džunglu

BMW X2 spreman za urbanu džunglu

Bavarci će na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu službeno predstaviti svoj novi crossover, odnosno model X2, a ovdje priložene slike još uvijek kamufliranog vozila su vrlo vjerojatno posljednja najava skorog dolaska ovog automobila na tržište.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, BMW je ranije predstavio konceptni X2 koji se vrlo vjerojatno neće puno razlikovati od konačnog produkcijskog primjerka, a riječ je o dinamičnijoj izvedbi modela X1. Dakle, formula modela X6 i X4 u svoj najmanjem izdanju. Što se pojedinih detalja vanjštine tiče vrijedi primijetiti kako će X2 imati obrnutu masku, odnosno donja će linija popularnih “bubrega” biti dulja od gornje, a vidi se i značka na C stupu.

Kod tehničkih detalja dosta toga je već poznato, odnosno ovaj će se automobil temeljiti na X1, odnosno a platformi UKL, bit će standardno opremljen pogonom na prednje kotače, a pojedine izvedbe će biti dostupne i s xDrive pogonom na sva četiri kotača. Kupcima će na izboru stajati nekoliko benzinskih i dizelskih 3 i 4-cilindrična turbo motora, a kasnije će ponuda biti proširena hibridnom verzijom.

Proizvodnja modela X2 će biti povjerena njemačkim pogonima u Regensburgu, u Njemačkoj, gdje se proizvodi i X1.

1