BMW X2 spreman za urbanu džunglu

BMW X2 spreman za urbanu džunglu

Bavarci će na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu službeno predstaviti svoj novi crossover, odnosno model X2, a ovdje priložene slike još uvijek kamufliranog vozila su vrlo vjerojatno posljednja najava skorog dolaska ovog automobila na tržište.

Podsjetimo, BMW je ranije predstavio konceptni X2 koji se vrlo vjerojatno neće puno razlikovati od konačnog produkcijskog primjerka, a riječ je o dinamičnijoj izvedbi modela X1. Dakle, formula modela X6 i X4 u svoj najmanjem izdanju. Što se pojedinih detalja vanjštine tiče vrijedi primijetiti kako će X2 imati obrnutu masku, odnosno donja će linija popularnih “bubrega” biti dulja od gornje, a vidi se i značka na C stupu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kod tehničkih detalja dosta toga je već poznato, odnosno ovaj će se automobil temeljiti na X1, odnosno a platformi UKL, bit će standardno opremljen pogonom na prednje kotače, a pojedine izvedbe će biti dostupne i s xDrive pogonom na sva četiri kotača. Kupcima će na izboru stajati nekoliko benzinskih i dizelskih 3 i 4-cilindrična turbo motora, a kasnije će ponuda biti proširena hibridnom verzijom.

Proizvodnja modela X2 će biti povjerena njemačkim pogonima u Regensburgu, u Njemačkoj, gdje se proizvodi i X1.

Podijeli:
1