BMW već radi na hibridnom M5

BMW već radi na hibridnom M5

Novi BMW M5 još nije ni stigao na tržište kako spada, odnosno isporuke će tek započeti, a već znamo da će tijekom sljedeće godine kupcima postati dostupna i verzija Competition Package. No, to nije sve jer dobro upućeni izvori tvrde kako BMW već razvija hibridnu izvedbu ovog automobila.

Konkretnijih detalja za sada nema, no inače vrlo dobro upućeni Bimmer Post tvrdi, pozivajući se na insajdere, da BMW već testira dotični hibridni M5. Na pitanja o kakvoj je vrsti hibrida riječ te hoće li se hibridni pogon pojaviti u ovoj ili sljedećoj generaciji za sada nema odgovora.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ako bi se kojim slučajem u BMW-u odlučili uključiti hibridni pogon u ovoj generaciji najvjerojatnije će biti riječ o tzv. blagom hibridu, odnosno o pogonskom sklopu s 48-voltnim električnim sustavom te elektropokretačem / elektrogeneratorom koji će imati dvojaku ulogu poboljšati performanse i ekonomičnost vozila.

Čisto hibridna ili plug-in hibridna verzija su pak vjerojatnije za sljedeću generaciju ovog vozila, no nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Podijeli:
1