BMW već radi na hibridnom M5

BMW već radi na hibridnom M5

Novi BMW M5 još nije ni stigao na tržište kako spada, odnosno isporuke će tek započeti, a već znamo da će tijekom sljedeće godine kupcima postati dostupna i verzija Competition Package. No, to nije sve jer dobro upućeni izvori tvrde kako BMW već razvija hibridnu izvedbu ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnijih detalja za sada nema, no inače vrlo dobro upućeni Bimmer Post tvrdi, pozivajući se na insajdere, da BMW već testira dotični hibridni M5. Na pitanja o kakvoj je vrsti hibrida riječ te hoće li se hibridni pogon pojaviti u ovoj ili sljedećoj generaciji za sada nema odgovora.

Ako bi se kojim slučajem u BMW-u odlučili uključiti hibridni pogon u ovoj generaciji najvjerojatnije će biti riječ o tzv. blagom hibridu, odnosno o pogonskom sklopu s 48-voltnim električnim sustavom te elektropokretačem / elektrogeneratorom koji će imati dvojaku ulogu poboljšati performanse i ekonomičnost vozila.

Čisto hibridna ili plug-in hibridna verzija su pak vjerojatnije za sljedeću generaciju ovog vozila, no nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Podijeli:
1