BMW i službeno predstavio X7 iPerformance

BMW i službeno predstavio X7 iPerformance

Krajem prošlog tjedna smo vas izvijestili o novom BMW-ovom najavnom konceptu koji će premijerno nastupiti u Frankfurtu te time najaviti skori dolazak konačne produkcijske izvedbe budućeg najvećeg bavarskog SUV-a. Riječ je o dakako o BMW-u X7, a sada je isti pred početak frankfurtskog auto salona i službeno predstavljen.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova najavna studija je prema svemu sudeći dizajnom vrlo bliska produkcijskoj verziji, a uz novi SUV nam najavljuje i budućnost BMW-ovog pristupa dizajnu vanjštine i unutrašnjosti čije ćemo rezultate imati prilike vidjeti i na ostalim budućim novitetima ovog proizvođača, posebno na modelnoj liniji X.

Nova i visoka maska motora, uža svjetla, vertikalni elementi koji vizualno dodatno podižu automobil, robustan, no ujedno i elegantan dizajn je dakle ono što možemo očekivati izvana, dok je interijer dodatno pojednostavljen s naglaskom na infotainmentu i sigurnosti. U studijski model se može smjestiti šestoro putnika, a produkcija će verzija ponuditi i klasičnu klupu u drugom redu pa će se ovaj automobil moći smjestiti do sedam osoba. S druge strane BMW će kupcima vjerojatno lansirati i verziju sa četiri sjedala koja će se moći pohvaliti iznimno velikom ponudom prostora otraga.

Studijski X7 pokreće plug-in hibridni pogonski sklop kojeg čine 2,0-litreni 4-cilindrični TwinPower turbobenzinac te električni motor i baterije koje će mu omogućiti određenu isključivo električnu autonomiju. Dimenzije koncepta iznose 5020 x 2020 x 1800 mm što ga čini 113 mm duljim, 82 širim te 37 mm višim od trenutnog BMW-a X5, a međuosovinski razmak mu je dulji za 76 mm, odnosno iznosi 3010 mm.

Dolazak na tržište produkcijskog ovog SUV-a serije 7 možemo očekivati prije kraja sljedeće godine, što znači kako na premijeru konačne verzije nećemo dugo čekati.

YouTube MP3 - Hotmail
1