BMW širi ponudu modela i3

BMW širi ponudu modela i3

BMW će u Frankfurtu predstaviti osvježenu izvedbu mdoela i3 te ponudu proširiti novom verzijom i3S. Ova potonja razvoja snagu od 137 kW, odnosno 186 KS te najveći okretni moment od 270 Nm, što je 11 kW i 20 Nm više od standardne izvedbe.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

To će biti dovoljno za i3S do 100 km/h ubrza za 6,9 sekundi te dosegne s lakoćom najveću brzinu elektronički ograničenu na 160 km/h. U range-extender verziji za ubrzanje do 100 km/h mu treba 7,7 sekundi, dok je najveća brzina ista. Također, i3S će dobiti sportski dorađeni ovjes s kojom je podnica niža za oko 13 mm, trag kotača širi za 40 mm, a tu su i 20-inčni lakometalni naplaci s nešto širim gumama od onih koje se standardno ugrađuju na i3.

Što se vanjštine tiče obje verzije će dobiti novi prednji branik s redizajniranim svjetlima za maglu, a tu je još nekoliko manjih detalja prvenstveno ukrasne prirode, poput novih boja, standardnih LED prednjih svjetala… Interijer je većinom prenijet, no dostupne su nove presvlake, posljednja verzije iDrive infotainment sustava i sl.

Novost čini i novi unaprijeđeni kabel (TurboCord) za punjenje baterija koji skraćuje vrijeme punjenja na tri sata, a autonomija se nije mijenjala te i dalje iznosi oko 150 do 160 km, odnosno s range-extenderom oko 290 km.

YouTube MP3 - Hotmail
1