BMW registrirao oznake za i SUV-ove

BMW registrirao oznake za i SUV-ove

Čini se kako BMW planira značajno proširenje svog i pod-branda s obzirom kako je registrirao čak devet oznaka za potencijalna nova vozila. Točnije, Bavarci su zaštitili oznake za iX1, iX2, iX3, iX4, iX5, iX6, iX7, iX8 i iX9.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovo je za sada najveća potvrda kako BMW planira tržištu uskoro ponuditi cijelu seriju hibridnih i električnih verzija svojih popularnih SUV i crossover modela. S druge strane teško je za povjerovati kako će BMW svojim kupcima ponuditi baš svih devet potencijalnih noviteta. Primjerice, BMW je 2010. registrirao oznake i1, i2, i3, i4, i5, i6, i7, i8 i i9, a do sada su na tržište stigli samo modeli i3 i i8.

BMW je za sada službeno potvrdio jedino električno pokretan X3 pa je za očekivati kako će baš taj model nositi oznaku iX3. Njegov dolazak na tržište se očekuje tijekom 2019, a slijedit će ga i5, odnosno produkcijska verzija konceptnog modela i Vision Dynamics koji će u proizvodnju navodno ući tijekom 2020.

Na kraju još dodajmo kako bi se, prema posljednjim saznanjima, svi BMW-ovi noviteti od 2020, dakle električni modeli, plug-in hibridi te konvencionalno pokretana vozila, trebali temeljiti na istoj platformi što će značajno doprinijeti smanjuju troškova razvoja i proizvodnja, a možda se odrazi i na konačnu cijenu proizvoda.

YouTube MP3 - Hotmail
1