BMW predstavio osvježenu seriju 4

BMW predstavio osvježenu seriju 4

BMW je objavio prve službene fotografije i informacije o osvježenoj modelnoj obitelji serije 4, odnosno izvedbama Coupé, Convertible i Gran Coupé te performance verzije M4. Vizualne promjene nisu velike, no mnogi će reći kako su blage dorade dobar potez Bavaraca s obzirom da seriji 4 za uspješan nastavak borbe s konkurencijom velike izmjene ionako nisu potrebne.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se vanjštine tiče možemo izdvojiti nova prednja LED svjetla te LED svjetla za maglu, dorađenu grafiku stražnjih LED svjetala, a primjetne su i manje izmjene otvora za zrak, branika i sl. Novost čine i Sunset Orange te Snapper Rocks Blue boje karoserije, kao i novi 18 i 19-colni lakometalni naplaci za pakete opreme: Advantage, Sport Line, Luxury i M Sport.

Unutrašnjost će putnicima ponuditi više ukrasnih elemenata, nove presvlake, dorađeni upravljač, infotainment, ploču s instrumentima i sl. Također, obogaćena je opremljenost vozila kako kada je riječ o standardnoj, tako i kada se radi o opcijskoj opremi.

Nadalje, unaprjeđenja su obuhvatila ovjes i upravljački sustav, a ukupno će kupcima biti ponuđena čak 31 izvedba ovih automobila. Snaga benzinskih verzija će se kretati između 135 kW, odnosno 184 KS u modelu 420i do 240 kW, odnosno 326 KS u modelu 440i. S dizelske strane ponudu otvara 420d snage od 140 kW, odnosno 190 KS, a vrh iste čini 435d xDrive snage od 230 kW, odnosno 313 KS.

Serija 4 Gran Coupé će biti dostupna u izvedbi 418d snage od 110 kW, odnosno 150 KS, dok će 12 modela biti dostupno s xDrive pogonom na sva četiri kotača. Vrh ponude serije 4 će dakako činiti M4 Coupé i M4 Convertible koji će proći kroz iste vizualne i ostale dorade, a snaga motora se neće mijenjati. U narednim mjesecima bi trebao biti predstavljen i M4 CS.

YouTube MP3 - Hotmail
1