BMW predstavio M8 u Coupe i Convertible te Competition izvedbama

BMW predstavio M8 u Coupe i Convertible te Competition izvedbama

Dugo očekivani BMW M8 je napokon stigao. Bavarci su odjednom predstavili čak četiri verzije ovog automobila. Točnije, predstavljeni su M8 Coupe i kabriolet M8 Convertible, a svaki od njih će biti dostupan i u dotjeranoj Competition izvedbi.

Ispod poklopca motora standardnih M8 modela se krije 4,4-litreni bi-turbo V8 snage 608 KS te najvećeg okretnog momenta od 750 Nm. U izvedbe Competition se ugrađuje snažnija verzija tog pogonskog sklopa koja razvija snagu od 625 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Svi M8 modeli su opremljeni naprednim xDrive sustavom pogona na sva četiri kotača te sa 8-stupanjskim Steptronic mjenjačem. Sve u svemu standardne M8-ice će do 100 km/h ubrzati za 3,3 (Coupe), odnosno za 3,4 sekunde (Convertible). Izvedbe Competition će biti nešto brže pa će im za usto ubrzanje biti potrebno 3,2, odnosno 3,3 sekunde.

Sustav pogona na sva četiri kotača je opremljen Active M diferencijalom i vozaču na izbor nudi nekoliko načina rada. Prije svega tu su 4WD i 4WD Sport, a ako vozač isključi sustav nadzora stabilnosti vozila (DSC) tada može izabrati načina rada 2WD u kojem se sva snaga i okretni moment na podlogu prenose putem stražnjih kotača.

Nadalje, ovi automobili su opremljeni M Adaptive ovjesom, elektromehaničkim M Servotronic upravljačem, a DSC je moguće prilagoditi da dopušta veću razinu proklizavanja kotača. Također, vrijedi reći i da je šasija dodatno ojačana. Kupcima će biti dostupne i M carbon keramičke kočnice, a ako ih se i ne odabere vozila će biti opremljena M kočničkim sustavom s dva podešenja rada, od kojih je jedan podesniji za normalnu vožnju, a drugi za utrkivanje na stazi.

Od ostatka ponude ovi će se modeli razlikovati agresivnijim dizajnom, novim aero paketom, 20-colnim kotačima, kao i raznim ukrasnim elementima. Unutrašnjost će biti bogato opremljena i uključivat će head-up zaslon, sustave kao što su Driving Assistant, Parking Assistant i BMW Live Cockpit Professional. Na središnjem stupu se nalazi i M prekidač putem kojeg vozač bira između Road i Sport načina rada pogonskog sklopa u standardnim M8 modelima, odnosno Road, Sport i Track u M8 Competition izvedbama.

Podijeli:
1