BMW poručio – Ne bojte se autonomne vožnje!

BMW poručio – Ne bojte se autonomne vožnje!

BMW, a i drugi proizvođači, smatraju kako je budućnost auto industrije, između ostaloga, i u autonomnoj vožnji. Svjesni su Bavarci, a i drugi proizvođači, kako među velikim dijelom populacije postoji određeni strah od takve tehnologije, odnosno od prepuštanja upravljanja samom vozilu tj. vozilima.

Kako bi uvjerila svijet da je autonomna vožnja pravi put, pred cijelom auto industrijom je velika zadaća. Za početak ovaj njemački proizvođač je objavio vrlo domišljati i zabavni video zapis (priložen uz vijest) s kojim nam poručuje da nema nikakvog razloga strahovati od ove tehnologije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također, BMW je objavio posljednja dostignuća svog rada na razvoju autonomne tehnologije. Trenutna faza je Data-Driven Development (D3) u kojoj se prikupljaju informacije o real-world uvjetima vožnje širom svijeta. Točnije, Bavarci će lansirati flotu autonomnih vozila koja će prikupiti podatke s oko 5 milijuna prijeđenih kilometara, a potom će na temelju tih podataka simulirati još dodatnih 240 milijuna kilometara vožnje.

Drugim riječima, BMW će prikupiti oko 1,5 terabajta podataka svaki dan. Za potrebe istraživanja u BMW-u su osnovali sustav za pohranu podataka s kapacitetom od preko 230 petabajta. Dakle, puno podataka.

Podijeli:
1