BMW pokretan vodikom stiže do 2021.

BMW pokretan vodikom stiže do 2021.

BMW već dulje vrijeme razvija gorive ćelije, odnosno vodikov pogonski sklop te smo do sada mogli smo vidjeti više različitih testnih prototipa, no prema posljednjim informacijama konačni će produkcijski model namijenjen prodaji na tržište stići do 2021.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

BMW navodno planira tijekom spomenute godine svoj FCEV (fuel cell electric vehicle) do spomenute godine ponuditi na ograničenom broju odabranih (bogatijih) tržišta, no do 2025. dostupnost će se osjetno proširiti s obzirom na očekivani razvoj popratne infrastrukture, ali i tehnologije ovog pogonskog sklopa koja će omogućiti snižavanje cijene.

U BMW-u za sada nisu htjeli ulaziti detalje vezene uz sam prvi model, no istaknuto je da će se raditi o modelu za dulja putovanja. Time su nam htjeli poručiti kako autonomija neće biti problem, a uz spomenuti razvoj infrastrukture, još i manje.

Za vjerovati je da će značajnu ulogu u dolasku BMW-ovog FCEV modela na tržišta imati i Toyota, podsjetimo samo na model Mirai, s kojom Bavarci već neko vrijeme prisno surađuju, kako na gorivim ćelijama, tako primjerice i na modelima BMW Z5/Toyota Supra.

YouTube MP3 - Hotmail
1