BMW osvježio X1, stiže i plug-in hibridna izvedba

BMW osvježio X1, stiže i plug-in hibridna izvedba

BMW je upravo predstavio osvježenu izvedbu svog tzv. ulaznog crossovera, odnosno modela X1. Uz manje izmjene vanjštine i interijera, još uvijek vrlo prepoznatljiv X1 donosi i par značajnih tehničkih novosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dorade vanjštine se svode na novi prednji branik s većim otvorima za usis zraka te redizajniranim svjetlima za maglu. Tu je i veća maska motora, kao i redizajnirana prednja svjetla. Kroz sličan makeover su prošla i stražnja svjetla te stražnji branik, a BMW se odlučio i na ugradnju nešto širih završetaka ispuha. Nadalje, tu su i novi setovi kotača te ponešto izmijenjena paleta dostupnih boja eksterijera koja sada uključuje Jucaro bež, Misano plavu i BMW Individual Sport Bay metalik boju.

Izmjene interijera su nešto skromnije te uključuju dostupnost 8,8 i 10,25-inčnih zaslona infotainmenta te redizajniranu ručicu mjenjača. Također, izmijenjena je ponuda presvlaka, tepiha i sl.

Osvježeni X1 će na europska tržišta početi pristizati tijekom ovog ljeta s 3 i 4-cilindričnom motorizacijom, a najvažnija novost je dostupnost plug-in hibridne verzije pod oznakom X1 xDrive25e.

Spomenuti će hibridni model pokretati TwinPower Turbo snage 92 kW, odnosno 125 KS te najvećeg okretnog momenta od 220 Nm koji će biti uparen s električnim motorom snage 70 kW, odnosno 05 KS i najvećeg okretnog momenta od 165 Nm. Prvi će biti zadužen za pokretanje prednje, a drugi stražnje osovine. Izvor energije za električno motor je litij-ionska baterija kapaciteta 9,7 kWh koja će ovom vozilu omogućiti električnu autonomiju od oko 50 km.

Ostatak ponude na europskim tržištima će činiti X1 sDrive16d s 1,5-litrenim TwinPower Turbo 3-cilindričnim dizelašem snage 116 KS i najvećeg okretnog momenta od 270 Nm. Slijedi ga X1 xDrive25d s 2,0-litrenim 4-cilindričnim motorom snage 231 KS i najvećeg okretnog momenta od 450 Nm. Za ljubitelje benzinaca tu je X1 xDrive25i snage 231 KS te najvećeg okretnog momenta od 350 Nm.

Podijeli:
1