BMW najavio konceptni Roadster za Pebble Beach

BMW najavio konceptni Roadster za Pebble Beach

Bavarski proizvođač je objavio prvi teaser za svoju novu studiju koja bi u osnovi trebala najaviti skorašnji dolazak novog modela Z4/Z5. Službena premijera ovog automobila će se održati 17. kolovoza u kalifornijskom Pebble Beachu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Priložena skica nam ne otkriva previše, no jasno je da će se raditi o modelu s klasičnim sportskim proporcijama i oblikom, odnosno s dugačkim poklopcem motora položenim vjetrobranskim staklom te kratkim stražnjim krajem. Od detalja se ističu izraženiji lukovi blatobrana, stražnji spojler i dva tzv. rollover hoopsa iz sjedala. Dakako, riječ je o dvosjedu.

Službenih podataka o novoj Z seriji za sada nema, no znamo da će se temeljiti na novoj platformi koju je BMW razvio zajedno s Toyotom koja će na istoj osnovi temeljiti skorašnjeg nasljednika Supre. Nadalje, ta bi dva modela trebala dijeliti i mnoge druge komponente uključujući i motorizaciju.

S BMW-ove strane bi trebali stići 2,0-litreni TwinPower Turbo 4-cilindrični te 3.0 TwinPower Turbo 6-cilindrični motori, dok bi Japanci trebali donirati hibridni pogonski sklop za potencijalnu hibridnu verziju, no uskoro bi trebali saznati više. Uključujući i kada bi se ova dva automobila trebala naći na tržištu.

YouTube MP3 - Hotmail
1