BMW će do kraja godine odlučiti o proizvodnji modela X8

BMW će do kraja godine odlučiti o proizvodnji modela X8

BMW još uvijek nije lansirao produkcijsku verziju svog budućeg najvećeg SUV-a, odnosno modela X7, a već se razmatra mogućnost lansiranja još većeg X8. Točnije, prve glasine o potencijalnom modelu X8 smo mogli čuti još krajem prošle godine, a sada su insajderi navodno otkrili kako bi konačna odluka o proizvodnji još većeg te najskupljeg BMW-a trebala biti donijeta prije kraja ove godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ako i dobije zeleno svjetlo za proizvodnju novi veliki BMW na tržište neće stići još nekoliko godina. Konačna odluka će ovisiti o procjeni isplati li se uopće proširiti ponudu s jednim takvim visoko luksuznim SUV-om. Također, na umu treba imati kako će Rolls-Royce u skoroj budućnosti također lansirati svoj SUV pa treba dobro ocijeniti ima li dovoljno prostora između tog automobila i X7 za X8.

Novi X7 bi trebao biti predstavljen u drugoj polovici ove godine, a potencijalni X8 ne bi trebao biti njegova dinamičnija kupeovska verzija prema uzoru na modele X6 i X4. Drugim riječima, linija krova se ne bi trebala spuštati prema stražnjem kraju vozila kako se ne bi smanjila ponuda prostora za glave putnika. Što se uređenja i opremljenosti tiče, interijer bi trebao biti na razinu višoj i od one u seriji 7.

Do njegovog eventualnog dolaska najkomforniji BMW će biti već potvrđena posebna verzija modela X7 sa četiri zasebna sjedala.

Podijeli:
1