BMW bi se mogao riješiti nekih modela

BMW bi se mogao riješiti nekih modela

Kada je BMW objavio da prestaje s proizvodnjom modela serije 3 Gran Turismo, mnogi su se zapitali: Zar to još uvijek proizvode? Tako da nije bilo drame oko gašenja tog automobila. Najnoviji izvještaj kaže da bi sljedeće žrtve racionalizacije ponude mogli biti modeli koji su osjetno cjenjeniji, posebno među entuzijastima sportske vožnje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Automobile Magazine tvrdi da bi Bavarci mogli iz ponude eliminirati nekoliko kabrioleta, uključujući one serije 2, serije 8 i nedavno lansirani Z4. Ti modeli neće dakle nestati preko noći, već jednostavno ne bi dobili nasljednika kada završi životni vijek trenutne generacije.

Nadalje, “birokratsku sjekiru” bi mogli osjetiti serija 8 Coupe, dok bi pak serija 8 Gran Coupe nastavila u sljedeću generaciju. Također, ista bi sudbina mogla sustići seriju 7 u izvedbi sa standardnim međuosovinskim razmakom s obzirom da većinu prodaje čini izvedba s produljenim međuosovinskim razmakom.

Isti izvor navodi da bi 2024. i serija 6 Gran Turismo mogla biti povučena iz ponude. Slična sudbina bi mogla zadesiti i X2 koji osjetno zaostaje u prodaji za modelom X1. Razlozi za sve ovo su raconalizacija poslovanja, ulaganje u nove proizvode koji će ostvariti bolji povrat uloženog i sl.

S druge strane BMW će u ponudu dodati nove modele za koje se vjeruje da će ostvariti bolje prodajne rezultate. Jedan od njih je i veliki X8 koji neće biti samo coupe izvedba modela X7. Ovaj će veliki sportski crossover navodno biti dostupan samo u M Performance i M izvedbama, a pokretat će ga hibridni pogonski sklop s baterijama kapaciteta 60 kWh što garantira i značajniju električnu autonomiju.

Također, ponuda će biti proširena s novim i modelima, kao što su iX3, i4 te produkcijski iNext.

Podijeli:
1