Bizaran slučaj iz Slovenije: Mini se zapalio i – krenuo

Bizaran slučaj iz Slovenije: Mini se zapalio i – krenuo

Na YouTubeu se pojavio video zabilježen ovoga Božića u Ljubljani, a na kojem je vidljivo kako automobil u plamenu samostalno pokreće motor i kreće u vožnju

Prošloga Božića netko je u Ljubljani tijekom šetnje uz rijeku naišao na neobičan prizor. Uz cestu je bio parkiran crveni Mini Cooper, a ispod poklopca njegovog motora sukljao je plamen. Logično, šetač je izvadio mobitel i počeo snimati automobil u plamenu. No, tada se dogodilo nešto zaista neočekivano – iz automobila se začuo zvuk paljenja motora, a kako je mjenjač očito bio ostavljen u brzini, Mini je samostalno krenuo prema naprijed.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Udario je u automobil parkiran ispred njega i tu se zaustavio nakon desetak sekundi pokušaja guranja. Ubrzo se na mjestu događaja pojavio policijski automobil, no policajci nisu odmah prionuli na gašenje požara, vjerojatno jer su procijenili da je prevelika opasnost od eksplozije. Cijeli video osvanuo je krajem prošle godine na YouTubeu, a do danas ima preko 200.000 pregleda.

Uzrok požara nije poznat. Pokretanje motora i pretvaranje ovog vozila u “autonomno” najvjerojatnije se može pripisati gorenju električnih instalacija koje su vjerojatno ostale bez izolacije i dovele do kratkog spoja – pa je Minijev elektropokretač dobio signal te pokrenuo motor i bez vozač u automobilu.

1