Bentley bi trebao koristiti tehnologiju produkcijske verzije Porschea Mission E

Bentley bi trebao koristiti tehnologiju produkcijske verzije Porschea Mission E

Bentley i Porsche su članovi Grupe Volkswagen pa stoga nikako ne treba čuditi da će međusobno koristiti istu tehnologiju. Tome je uvijek tako, posebno kada se radi o novim rješenjima čiji visoki troškovi razvoja čine potrebnim njeno dijeljenje među nekoliko brandova kako bi se opravdali visoki troškovi ulaganja i osigurao što brži povrat uloženog.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nedavno smo vas izvijestili da će Audi i Porsche zajednički raditi na razvoju budućih autonomnih električnih vozila, a sada Automotive News javlja da bi se novom električnom tehnologijom koju Porsche razvija za produkcijsku verziju modela Mission E trebao okoristiti i Bentley.

Podsjetimo, Bentley još uvijek nije službeno potvrdio da namjerava svojim kupcima ponuditi električni model, no nedavno je u Ženevi predstavljan konceptni EXP12 Speed 6e koji je jasno dao do znanja da u Bentleyu svakako razmatraju krenuti u tom smjeru. Prije toga Bentley bi svakako u svoju ponudu trebao uvrstiti i plug-in hibridnu tehnologiju iz modela Cayenne i Panamera. Točnije, prvo će na tržitše stići hibridna Bentayga, a potom i sljedeća generacija Continentala GT.

Upravo bi na razvoju potonjeg modela, koji bi na tržište trebao stići tijekom sljedeće godine, Bentley također trebao surađivati s Porscheom. U Porscheu kažu da će bliska suradnja između Bentleya i Porsche Grupi VW godišnje osiguravati uštedu od oko 100 milijuna Eura.

Na kraju dodajmo da se dolazak porscheovog Mission E na tržište očekuje do 2020, a nedugo nakon toga bi mu se mogla pridružiti i produkcijska verzija modela EXP12 Speed 6e.

Podijeli:
1