Automobili Pininfarina planira četiri električna modela između 2020. i 2025.

Automobili Pininfarina planira četiri električna modela između 2020. i 2025.

Automobili Pininfarina su još nisu lansirali ni svoj prvi model PF0, o kojem smo vas već u par navrata izvještavali, a već postoje ozbiljni planovi za daljnje proširenje ponude. U Pininfarini su prihvatili tzv. top-down strategiju razvoja ponude prema kojoj će prvi novitet biti električni superautomobil PF0, a nakon njega će slijediti nešto pristupačniji i performansama umjereniji noviteti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako je iz vodstva Pininfarine potvrđeno da će sljedeći model, iza PF0, biti “lifestyle vozilo, odnsono crossover.” Ostale pojedinosti za sada nisu otkrivene, kako o tom modelu tako i o drugim novitetima, no potvrđeno je da će ih krasiti određene obiteljske značajke dizajna, odnosno da će svi modeli imati prepoznatljive zajedničke karakteristike koje će ih činiti prepoznatljivim članovima pininfarinine ponude.

Za očekivati je da će cijela ponuda imati elektrificirane, ako ne i u potpunosti električne pogonske sklopove. Financijsku podršku projektu svakako daje indijski vlasnik Mahindra, a Pininfarina navodno surađuje s raznim partnerima na rješavanju raznih tehničkih pitanja, među kojima je i Rimac Automobili.

Podijeli:
1