Automobili Pininfarina planira četiri električna modela između 2020. i 2025.

Automobili Pininfarina planira četiri električna modela između 2020. i 2025.

Automobili Pininfarina su još nisu lansirali ni svoj prvi model PF0, o kojem smo vas već u par navrata izvještavali, a već postoje ozbiljni planovi za daljnje proširenje ponude. U Pininfarini su prihvatili tzv. top-down strategiju razvoja ponude prema kojoj će prvi novitet biti električni superautomobil PF0, a nakon njega će slijediti nešto pristupačniji i performansama umjereniji noviteti.

Tako je iz vodstva Pininfarine potvrđeno da će sljedeći model, iza PF0, biti “lifestyle vozilo, odnsono crossover.” Ostale pojedinosti za sada nisu otkrivene, kako o tom modelu tako i o drugim novitetima, no potvrđeno je da će ih krasiti određene obiteljske značajke dizajna, odnosno da će svi modeli imati prepoznatljive zajedničke karakteristike koje će ih činiti prepoznatljivim članovima pininfarinine ponude.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za očekivati je da će cijela ponuda imati elektrificirane, ako ne i u potpunosti električne pogonske sklopove. Financijsku podršku projektu svakako daje indijski vlasnik Mahindra, a Pininfarina navodno surađuje s raznim partnerima na rješavanju raznih tehničkih pitanja, među kojima je i Rimac Automobili.

Podijeli:
1