Autobahn uskoro pod ograničenjem?

Autobahn uskoro pod ograničenjem?

Čini se kako su dani bez ograničenja brzine na pojedinim dijelovima njemačkih autocesta odbrojeni. Naime, Reuters javlja kao njemačka vlada razmatra mnoge mjere za smanjivanje štetnih emisija nastalih u cestovnom prometu, a jedna od mjera će biti nametanje brzinskog ograničenja na svim autocestama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Posebno oformljeno vijeće dodatno predlaže povećanje poreza na goriva, uvođenje dodatnih olakšica za električna vozila i razne druge mjere kojima bi cilj bio smanjiti negativan učinak cestovnog prometa na okoliš. Njemačka vlada, pored okoliša, mora voditi i brigu o snažnoj domaćoj auto industriji pa će svaka predložena mjera biti pod posebnim povećalom kako ne bi došlo do pada prodaje, prevelikog opterećenja za proizvođače i sl.

Mnogi ograničenje brzine na autocestama vide kao najmanje štetnu mjeru za industriju pa je šansa dobra da bude uvedeno u primjenu. Navodno je predloženo ograničenje od 130 km/h.

Potpuni popis prijedloga bi trebao biti zgotovljen do kraja ožujka, nakon čega bi trebala krenuti javna rasprava te potom zakonska procedura, a za vjerovati je da neće ni sve predložene mjere biti usvojene. Drugim riječima, potencijalno ograničenje i druge mjere koje će se odnositi na njemačke kupce i one koji voze tom državom neće stići preko noći, no situacija se svakako okreće sve više u smjeru popularizacije vozila s elektrificiranim pogonima te smanjuju štetnih emisija.

Podijeli:
1