Audi želi električnog sportaša s baterijama s krutim elektrolitom

Audi želi električnog sportaša s baterijama s krutim elektrolitom

Iz Audija stiže vijest kako bi uskoro trebao započeti rad na razvoju novog sportskog modela s električnim pogonom te baterijama s krutim elektrolitom. Točnije, jedan od vodećih audijevih ljudi Peter Oberndorfer je izjavio da smatra kako je za sljedeći korak razvoja električno pokretanih vozila potreban dodatni razvoj baterija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Oberndorfer kaže da osobno taj sljedeći korak vidi u baterijama s krutim elektrolitom koje bi trebale biti ključ za potrebnu kombinaciju performansi i autonomije. Također, one bi trebale zauzimati manje mjesta i biti lakše što će samo dodatno doprinijeti spomenutim stavkama.

Nadalje, Oberndorfer kaže i da je za potrebe bržeg razvoja ove tehnologije Audi zainteresiran za suradnju s partnerom, a kao izgledan kandidat se ističe Samsung SDI s kojim proizvođač iz Ingolstadta već surađuje, primjerice na baterijama za skorašnji crossover E-Tron. Dakako, Audi će na tom području surađivati i s ostalim proizvođačima Grupe Volkswagen.

Slično je i s konkurencijom. Naime, nedavno je objavljeno kako Toyota, Nissan i Honda s partnerima također zajednički rade na razvoju ove tehnologije.

Podijeli:
1