Audi želi električnog sportaša s baterijama s krutim elektrolitom

Audi želi električnog sportaša s baterijama s krutim elektrolitom

Iz Audija stiže vijest kako bi uskoro trebao započeti rad na razvoju novog sportskog modela s električnim pogonom te baterijama s krutim elektrolitom. Točnije, jedan od vodećih audijevih ljudi Peter Oberndorfer je izjavio da smatra kako je za sljedeći korak razvoja električno pokretanih vozila potreban dodatni razvoj baterija.

Oberndorfer kaže da osobno taj sljedeći korak vidi u baterijama s krutim elektrolitom koje bi trebale biti ključ za potrebnu kombinaciju performansi i autonomije. Također, one bi trebale zauzimati manje mjesta i biti lakše što će samo dodatno doprinijeti spomenutim stavkama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, Oberndorfer kaže i da je za potrebe bržeg razvoja ove tehnologije Audi zainteresiran za suradnju s partnerom, a kao izgledan kandidat se ističe Samsung SDI s kojim proizvođač iz Ingolstadta već surađuje, primjerice na baterijama za skorašnji crossover E-Tron. Dakako, Audi će na tom području surađivati i s ostalim proizvođačima Grupe Volkswagen.

Slično je i s konkurencijom. Naime, nedavno je objavljeno kako Toyota, Nissan i Honda s partnerima također zajednički rade na razvoju ove tehnologije.

Podijeli:
1