Audi R8 u sljedećoj generaciji s električnim pogonom?

Audi R8 u sljedećoj generaciji s električnim pogonom?

Prema ranije dostupnim informacijama Audi nije planirao lansirati treću generaciju modela R8, no posljednji izvještaji kažu kako bi se to ipak moglo dogoditi. Štoviše, Autocar javlja kako bi R8 mogao nastaviti svoj životni put i to s oznakom E-Tron koja će označiti u potpunosti električno pokretan model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada već pomalo zaboravljeni R8 E-Tron nije uspio, no vremena se mijenjaju pa bi električni sportski automobili u budućnosti trebali imati zajamčeno tržište. Spomenuti britanski izvor javlja kako će novi R8 E-Tron na tržište stići za četiri do pet godina, a glede dizajna i tehnologije će se ugledati na konceptni PB18 E-Tron.

Dok je električni pogonski sklop ove studije razvijao najveću snagu od 775 KS, novi R8 E-Tron će navodno dosegnuti 1000 KS te do 100 km/h ubrzavati za oko dvije sekunde. Ostalih tehničkih podataka za sada nema, no sigurno je da se taj potencijalni električni R8 ne bi više bazirao na lamborghinijevom Huracanu.

Dakako, za sada je sve ovo na razini glasina, no Audi svakako namjerava osnažiti svoju električnu ponudu. Podsjetimo, uskoro će biti lansiran crossover E-Tron, a već su potvrđeni E-Tron Sportback za sljedeću godinu te E-Tron GT za početak sljedećeg desetljeća. Trenutni R8 će uskoro proći kroz tzv. mid-life facelift koji nam možda donese i V6 izvedbu o kojoj se već dulje vrijeme nagađa.

YouTube MP3 - Hotmail
1