Audi Q8 stiže već sljedećeg mjeseca

Audi Q8 stiže već sljedećeg mjeseca

Audi nastavlja s najavnom kampanjom za svoj novi veliki SUV, odnosno model Q8 koji će biti premijero biti predstavljen tijekom sljedećeg mjeseca. Sada je objavljen novi teaser te krati video zapis koji najavljuje seriju od pet epizoda u kojima će pretpostavljamo glavnu ulogu imati upravo Q8. Prva epizoda će biti objavljena 21-og ovog mjeseca, a zadnja početkom lipnja, dakle nedugo prije same premijere.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada nema dodatnih informacija o ovom automobilu pa možemo ponoviti ono što otprije znamo o ovom automobilu. Dakle, radit će se o dizajnom dinamičnijoj i elegantnijoj izvedbi modela Q7 na kojem će se i temeljiti. Drugim riječima, preuzet će njegovu platformu i više-manje cijelu motorizaciju.

Konkretnije, očekuje se kako će ga pokretati više turbo benzinskih i dizelskih motora, uključujući i 2.0 TFSI snage oko 255 KS te 3.0 V6 TFSI snage oko 360 KS. Također, u ponudi će se naći i nekoliko dizelskih motora, a Audi će u ponudu vrlo vjerojatno uvrstiti i plug-in hibridnu verziju sa spomenutim snažnijim benzincem, električnim motorom te litij-ionskim baterijama koje će mu omogućiti autonomiju od oko 50 do 60 km.

Snaga ove verzije će se kretati oko 450 KS, a Audi navodno već radi i na izvedbama S Q8 te RS Q8. Ovu potonju bi trebao pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8 snage oko 600 KS.

Unutrašnjost će također vjerojatno biti većinom prenijeta iz modela Q7, a mogu se očekivati dodatna unaprjeđenja stylinga i popisa standardne i opcijske opreme s posebnim naglaskom na infotainmentu i sigurnosti, odnosno sustavima pomoći vozaču.

Proizvodnja ovog automobila će vjerojatno biti povjerena tvornicu u Bratislavi, gdje se proizvodi i Q7, a prodaja bi trebala početi već u prvoj polovici sljedeće godine.

Podijeli:
1