Audi Q8 stiže sljedeće godine, a Q4 2019.

Audi Q8 stiže sljedeće godine, a Q4 2019.

Audi je službeno potvrdio ono što smo već znali, a to je da će u skoroj budućnosti lansirati čak dva nova SUV, odnosno Q modela. Točnije, riječ je o modelima Q8 i Q4 za koje smo sada doznali da veći stiže prvi i to već sljedeće godine, dok će Q4 na tržište stići tijekom 2019.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Q8 je tzv. coupe-SUV, odnosno dizajnom dinamičnija izvedba modela Q7 na kojem se temeljiti i od kojeg će preuzeti motorizaciju i većinu značajki vanjskog i unutrašnjeg dizajna. Glavnu razliku, kada je riječ o eksterijeru, će činiti nešto niža linija krova spuštena otraga za dinamičniji dojam.

Proizvodnja ovog automobila će biti povjerena tvornicu u Bratislavi, gdje se proizvodi i Q7, a prodaja bi trebala početi već u prvoj polovici sljedeće godine. Iz Audija navode da će Q8 kupcima ponuditi ugodan, komforan i luksuzan interijer s emotivnim dizajnom te posljednju riječ tehnologije na području infotainmenta i sustava pomoći vozaču.

Upravo onako kako se dakle i može očekivati od jednog od najskupljih modela u audijevoj ponudi. Točnije, očekuje se da će cijena skupljih izvedbi s vrha ponude svakako dostizati 100.000 Eura.

Drugi model je manji Q4 koji će se proizvoditi u audijevim pogonima u mađarskom Gyoru. Najbolji opis tog modela je veći Q2 koji će se u ponudi, kako mu i samo ime daje naslutiti, smjestiti između modela Q3 i Q5. Njegov dolazak na tržište tijekom 2019. je ustvari dvije godine ranije nego što se isprva planiralo, što dovoljno govori o audijevoj posvećenosti proširenju ponude u ovom popularnom segmentu.

Podijeli:
1