Audi Q4 neće biti samo coupe izvedba modela Q3

Audi Q4 neće biti samo coupe izvedba modela Q3

Nakon što je Audi predstavio Q8 te E-Tron proizvođač iz Ingolstadta se okreće pripremama skorog dolaska još jednog Q modela. Ovaj put je riječ o vozilu koje će nositi oznaku Q4. Sudeći prema audijevoj nomenklaturi Q4 će biti kupeovska izvedba modela Q3, no u Audiju tvrdi kako će biti i puno više od toga.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Možemo reći da je Audi najavio dolazak ovog automobila još 2014. predstavljanjem studije TT Offroad. Posljednja saznanja upućuju na to da je dizajn produkcijskog modela finaliziran te da će imati određene zasebne značajke koja će ga osjetnije vizualno razlikovati od Q3, ali i od drugih audijevih SUV-ova, odnosno crossovera.

Audijev šef vanjskog dizajna Andreas Mindt je tako u svom posljednjem intervjuu izjavio da će Q4 “puno više od coupea modela Q3.” Mindt nije dalje htio ulaziti u detalje, no više bi trebali saznati uskoro s obzirom da se premijera ovog automobila može očekivati već tijekom sljedeće godine.

Q4 će se temeljiti na modularnoj MQB platformi, a očekuje se kako će Q4 biti dugačak nešto više od 4,5 m, odnosno malo dulji od Q3 koji je dugačak 4484 mm. Linija krova otraga će biti nešto niža, no putnici na stražnjim sjedalima bi trebali imati dovoljno prostora i za glavu i za koljena.

Osnovu motorizacije će činiti poznati 4-cilindrični benzinski i dizelski turbo motori, a moguće je kako će na tržište stići i RS Q4 kojeg će pokretati 2,5-litreni 5-cilindrični motor iz RS3. U konačnici ponuda će biti proširena i s plug-in hibridnom izvedbom koja bi trebala ponuditi električnu autonomiju od oko 50 km.

Općenito, kupci mogu očekivati bogatu i naprednu opremu, a jasno je i kako će Q4 biti nešto skuplji od modela Q3. Proizvodnja ovog automobila će biti povjerena audijevim pogonima u mađarskom Győru gdje se proizvodi i Q3.

YouTube MP3 - Hotmail
1