Audi Q3 stiže krajem sljedeće godine

Audi Q3 stiže krajem sljedeće godine

Trenutna generacija audijevog kompaktnog SUV-a, odnosno modela Q3 je već duže vrijeme prisutna na tržištu pa je sasvim jasno da će uskoro stići njezin nasljednik. Prema posljednjim informacijama nova će generacija službeno biti predstavljena do kraja iduće, odnosno najkasnije početkom 2019. godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je trenutno poznato novi Q3 neće donijeti nikakve radikalne novosti kada je riječ o dizajnu, već će se uvelike osloniti na ostale recentnije audijeve novitet iz Q linije. Drugim riječima, možemo očekivati nešto niži poklopac motora, elegantnija i izduženija svjetla, širu masku motora, nižu liniju krova otraga, više bočne linije i sl, a sve bi to trebalo učiniti vanjski izgled ovog automobila elegantnijim i modernijim.

Nadalje, novi Q3 će biti nešto dulji (za oko 5 cm) i širi od svog prethodnika, a jedan od razloga za to, ujedno i najveća novost, je činjenica kako bi se ovaj model trebao temeljiti na modernijoj MQB platformi. Trenutni model naime koristi staru platformu PQ35, a prelazak na novu će rezultirati i smanjenjem mase za barem 50-ak kg uz oslobađanje dodatnog prostora unutar putničke kabine.

Osnovu motorizacije će činiti 3 i 4-cilindrični motori, dok će vrh ponude činiti 2,5-litreni 5-cilindrični TFSI snage oko 400 KS u RS izvedbi. Više no izgledna je plug-in hibridna verzija, dok će se u ponudi možda konačnici naći i električna izvedba.

Na kraju dodajmo da će se novi Q3 za razliku od trenutnog koji se proizvodi u seatovim pogonima u Španjolskoj proizvoditi u audijevoj tvornici u Mađarskoj.

YouTube MP3 - Hotmail
1