Audi priprema RS7 plug-in hibrid snage oko 700 KS

Audi priprema RS7 plug-in hibrid snage oko 700 KS

Audijev šef dizajna Marc Lichte je potvrdio kako će sljedeći RS7 Sportback biti dostupan u dvije izvedbe različite snage, a Evo prenosi, pozivajući se na insajdere, da će se raditi o modelima snage 660 KS te 700 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, prvo bi na tržište trebala stići verzija pogonjena 4,0-litrenim V8 bi-turbo motorom iz Bentleya Continental GT i Porsche Panamere Turbo. Ovaj će pogonski sklop navodno razvijati snagu od oko 485 kW, odnosno 660 KS te najveći okretni moment od oko 810 Nm.

Očekuje se da bi spomenuti motor trebao biti uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem te quattro pogonom na sva četiri kotača, a konačni rezultat će biti ubrzanje do 100 km/h za manje od 4 sekunde te najveća brzina oko 310 km/h.

Kasnije bi se ponudi trebala priključiti i još ekstremnija i snažnija plug-ih hibridna verzija u kojoj će se spomenutom motoru pridružiti litij-ionska baterija te električni motor. Radit će se u pravilu o komponentama preuzetim iz Panamere Turbo S E-Hybrid, a snaga benzinskog motora će biti smanjena na oko 412 kW, odnosno 560 KS. Unatoč tome, zbog električnog motora snage oko 111 kW, odnosno 150 KS, ukupna snaga ovog pogonskog sklopa će narasti na oko 700 KS, dakle više od donorske Panamere.

Na kraju dodajmo kako se dolazak RS verzija modela A7 može očekivati do kraja sljedeće godine, a novi A7 bi trebao biti predstavljen uskoro, vjerojatno u Los Angelesu u prosincu. Izvedba S7 se može očekivati najranije u proljeće sljedeće godine u Ženevi.

Podijeli:
1