Audi predstavio osvježeni A4 i A4 Avant

Audi predstavio osvježeni A4 i A4 Avant

Proizvođač iz Ingolstadta je otkrio prve detalje facelift edicije svog bestsellera, modela A4 i njegove karavanske izvedbe. Ovo osvježenje tri godine starog modela predstavlja ujedno i odgovor na facelift mercedesove C klase, ali i novog konkurenta u segmentu premium modela s obzirom da će BMW na predstojećem međunarodnom salonu automobila u Parizu (4.-14. listopad) predstaviti novu seriju 3.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, za razliku od prvospomenutog njemačkog konkurenta, osvježeni A4 donosi gotovo isključivo estetske izmjene. Najuočljivije novosti odnose se na prednja svjetla, otvore za zrak, pragove te u slučaju karavana, stražnji spojler. Sportske izvedbe stajat će na 18-colnim kotačima, dok će kroz cijelu paletu dimenzije kretati od 16 cola uz, u dijelu ponude, naplatke novog dizajna. Dakako, uz doplatu je moguće naručiti i detalje poput LED glavnih svjetala, sportskog ovjesa ili crvenih kočničkih kliješta.

Izvedba S Line, prikazana na slikama, dio stylinga preuzima od sportskog modela RS 4 s naglašenijim otvorima za zrak, izraženijim prednjim spojlerom te standardnim, 19-colnim kotačima. Na stražnjem dijelu uočljivi su novi završeci ispušnih cijevi koji su sada uglati. Tu je i nova plava boja karoserije nazvana Turbo Blue.

Konačno, izmjene u interijeru su minimalne uz, ovisno o tržištu, novi središnji zaslon smješten između glavnih instrumenata koji je sada 7-inčni u boji, za razliku od ranijeg monokromatskog. Tu je i izmijenjeni višenamjenski obruč upravljača.

Na domaćem, njemačkom tržištu narudžbe za osvježeni Audi A4 počet će se zaprimati tijekom trećeg kvartala ove godine, a za očekivati je kako će naše tržište slijediti ubrzo nakon toga.

Podijeli:
1