Audi potvrdio – TT će zamijeniti novi električni model

Audi potvrdio – TT će zamijeniti novi električni model

Iz Audija je stigla službena potvrda kako model TT neće dobiti izravnog nasljednika, odnosno TT neće dobiti novu generaciju. Na njegovo mjesto će stići novi i električno pokretani model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz Ingolstadta za sada nisu htjeli ulaziti u detalje glede ovog noviteta, već su samo rekli da će imati “emotivan dizajn” te da će mu cijena odgovarati onoj modela TT. Ova potonja tvrdnja o cijeni je dosta hrabra unatoč očekivanom padu cijene električno pokretanih automobila u narednim godinama.

Nadalje, za očekivati je da će se nasljednik modela TT temeljiti na platformi MEB. Podsjetimo, ova će platforma na tržište stići s modelom VW ID.3. Dakako, audijev bi model trebao dobiti snažniju električnu motorizaciju, a vjerojatno i baterije većeg kapaciteta. Naravno, velika razlika će biti i ona u dizajnu vanjštine i interijera.

Za sada nije točno poznato kada će ovaj novitet stići na tržište, no na to ćemo zasigurno pričekati još koju godinu. Što se tiče modela R8, odnosno njegovih nasljednika, oni će još neko vrijeme zadržati motor s unutrašnjim izgaranjem. Naravno, ako dobije zeleno svjetlo za sljedeću generaciju. Općenito Audi namjerava tijekom sljedeće godine lansirati pet električnih modela, a do 2025. u ponudi će širom svijeta imati ukupno 20 električnih vozila.

YouTube MP3 - Hotmail
1