Audi potvrdio nove performance SUV-ove

Audi potvrdio nove performance SUV-ove

U svom posljednjem intervjuu Stephen Winkelmann, šef Audi Sporta, je izjavio da je svjestan činjenice da im SUV ponuda nije dovoljno bogata te da taj nedostatak namjeravaju uskoro ispraviti. Drugim riječima, Audi Sport će svoju ponudu u narednom razdoblju proširiti s nekoliko SUV modela, odnosno nekoliko novih RS verzija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Winkelmann sasvim razumljivo smatra da je potrebno imati snažniju prisutnost u segmentu koji raste te u segmentu koji je ujednačeno prisutan širom svijeta. Upravo stoga u Audi Sportu pripremaju novu RS SUV modelnu obitelj i uskoro ćemo biti upoznati s rezultatima njihovog rada.

Za sada jedini Q RS je Q3, a navodno su dva najveća kandidata za skorašnje proširenje modeli Q7 te budući Q8 koji bi RS verzije trebali dobiti relativno brzo. Između široke ponude motora Grupe VW najviše izgleda a ugradnju u ove modele navodno ima 4,0-litreni V8 bi-turbo iz sljedećeg Cayennea Turbo S te budućeg lamborghinijevog Urusa.

Dakako, tu ne bi bio kraj širenju RS ponude, a odmah nakon modela Q7 i Q8 kroz RS tretman bi trebao proći i Q5. U njega bi se pak mogao ugrađivati 2,9-litreni V6 bi-turbo iz RS5 Coupea snage preko 457 KS i najvećeg okretnog momenta od 600 Nm.

Na kraju još dodajmo da bi RS modelna obitelj uskoro trebala dobiti prinove u vidu novog RS4 Avanta, RS5 Cabrioleta te prvog RS5 Sportbacka. Ovi modeli bi svi trebali stići do kraja iduće godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1