Audi potvrdio konkurente BMW-ovim modelima i3 i i8

Audi potvrdio konkurente BMW-ovim modelima i3 i i8

Audi bi do 2020. trebao lansirati tri u potpunosti električno pokretana automobila, a za sada znamo kako će dva noviteta biti izravna konkurencija BMW-ovim modelima i3 i i8. Štoviše, već bi kraja ove godine Audi trebao premijerno predstaviti studiju s kojim će najaviti dolazak produkcijske verzije električnog kompakta razvijenog u suradnji s VW-om i temeljenog na MEB platformi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugim riječima, radit će se o audijevoj verziji volkswagenove studije I.D. Produkcijska izvedba ovog automobila bi navodno trebala imati autonomiju do oko 400 km. Naime, vjeruje se da će Audi ponuditi nekoliko izvedbi s različitim baterijskim paketima o čemu će uvelike ovisiti cijena. Dolazak ovog automobila na tržite se očekuje tijekom 2018/2019, odnosno nekoliko mjeseci nakon što stigne električni SUV.

Nadalje, konkurent BMW-u i8 bi trebao predstavljati električnu alternativu audijevoj liniji modela TT, dok bi mu se snaga trebala kretati oko 400 KS. Autonomija će naravno igrati veliku ulogu, a za očekivati je i da će nova generacija i8 osjetno podići svoje performanse pa se u Audiju svakako moraju dobro pripremiti. Dolazak ovog automobil se može očekivati do 2020.

YouTube MP3 - Hotmail
1