Audi osvježio TT RS Coupe i Roadster

Audi osvježio TT RS Coupe i Roadster

Audi je sredinom prošle godine predstavio tzv. mid-life facelift modela TT, no tada je izostalo osvježenje sportski nastrojene izvedbe RS. Sada je napokon stigao trenutak i za premijeru osvježenog modela TT RS, a kroz facelift su prošle obje karoserijske verzije, Coupe i Roadster.

Kao što je bio slučaj sa standardnim modelom tako je i TT RS prošao kroz određene izmjene vanjskog i unutrašnjeg dizajna koje neće na prvu biti svima primjetne. Ipak, vidljive su promjene prednjeg kraja, ponajviše u vidu novog branika s većim otvorima za usis zraka. Novi prednji spojler će biti dostupan u boji vozila te u aluminij sivoj ili crnoj. Otraga fiksno krilo je redizajnirao, a isto vrijedi i za stražnja svjetla koja su sada međusobno diskretno povezana.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, TT RS modeli će biti standardno opremljeni s LED svjetlima, a opcijski će biti dostupna matrix LED prednja te OLED stražnja svjetla. Kupci će moći izabrati između devet boja karoserije, uključujući i Kyalami zelenu (koja je dostupna samo s ovim automobilom) te Pulse narančastu i Turbo plavu boju. Dakako, tu je i cijeli niz raznih estetskih dodataka putem kojih kupac može dodatno personalizirati vozilo.

U unutrašnjosti nema značajnijih promjena. Od novosti valja izdvojiti osvježeni infotainment koji je uparen sa standardnom 12,3-inčnom instrumentnom pločom. Kupcima će na izboru stajati nekoliko paketa uređenja interijera, izbor između raznih presvlaka i ukrasnih elemenata.

Srce ovog automobila i dalje čini 5-cilindrični 2,5-litreni turbo benzinski motor snage 400 KS te najvećeg okretnog momenta od 480 Nm. Ovaj cijenjeni i nagrađivani TFSI pogonski stroj je uparen sa 7-stupanjskim S-tronic mjenjačem te quattro sustavom pogona na sva četiri kotača. Njihovom suradnjom TT RS Coupe će do 100 km/h ubrzati za 3,7 sekundi. Najveća mu je brzina standardno elektronički ograničena na 250 km/h, dok je opcijski dostupno povećanje na 280 km/h.

Dodajmo i kako su dostupni kotači dimenzija 19 i 20 cola te kako standardna crne kočnička kliješta možete zamijeniti onima u crvenoj boji. Također, kupci mogu opcijski odabrati i sportski RS ovjes s prilagodljivim amortizerima.

Audi će knjigu narudžbi za europske kupce otvoriti sutra, a za sada je poznato da će mu cijena u Njemačkoj kretati od 67.700, odnosno od 70.500 eura, ovisno kupujete li Coupe ili Roadster.

Podijeli:
1