Audi osvježio Q7

Audi osvježio Q7

Audi je upravo predstavio osvježenu izvedbu trenutne generacije svog velikog SUV-a, odnosno modela Q7. Facelift će na europska tržišta početi pristizati sredinom rujna ove godine, a do tada će i cijene postati poznate. Ukratko recimo da je osvježen eksterijer i interijer ovog automobila, a tu je i nekoliko značajnijih tehničkih dorada koje će se svidjeti njegovim kupcima.

Sprijeda se ističu šira maska i novo oblikovana svjetla te opcijski dostupna Matrix LED tehnologija s laserskim svjetlima. Stražnja svjetla su također redizajnirana, a sada i međusobno povezana kromiranim elementom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U unutrašnjosti se veliku novost čini novi MMI infotainment s parom velikih zaslona u središnjoj konzoli. Tu je i standardni audijev Virtual Cockpit, odnosno digitalna instrumentna ploča te opcijski head-up zaslon.

S tehničke strane, od novosti posebno vrijedi istaknuti elektromehaničke aktivne stabilizatore iz SQ7 koji će uvelike povećati udobnost i sigurnost putovanja smanjujući naginjanja karoserije. Osvježeni Audi Q7 je također moguće opremiti sa sustavom upravljanja na sva četiri kotača, koji će zakrenuti stražnje kotače za do 5 stupnjeva u smjeru kretanja prednjih kotača pri višim brzinama kako bi se povećala stabilnost, odnosno u suprotnom smjeru od prednjih kotača pri nižim brzinama kako bi se povećala manevrabilnost vozila. Dostupan je i prilagodljivi zračni ovjes.

Ovisno o tržištu Q7 će biti dostupan s dva 3,0litrena dizelska motora nsage 235 i 290 KS. Tu je i benzinski 3.0 snage 340 KS, a uskoro će se ponudi priključiti i plug-in hibridna verzija. Svi motori su standardno upareni s 8-stupanjskim Tiptronic mjenjačem te stalnim pogonom na sva četiri kotača, kao i 48-voltnim električnim sustavom.

Podijeli:
1