Audi objavio novi teaser modela Q8

Audi objavio novi teaser modela Q8

Audi nam je još jednom pružio uvid u konačni izgled svog novog modela, odnosno SUV-a Q8 čija će premijera biti održana početkom idućeg mjeseca. Ovaj put je riječ o teaseru, odnosno skici prednjeg kraja vozila koje će zauzeti mjesto na samom vrhu ponude ingolstadtskog proizvođača i biti konkurencija vozilima kao što su BMW X6, mercedesov GLE Coupe i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Najnoviji teaser nam otkriva kako će prednjim krajem ovog vozila dominirati velika maska motora, prepoznatljiva obiteljska LED svjetla, upečatljivi poklopac motora, veći otvori za usis zraka, položenije vjetrobransko staklo, uži bočni retrovizori i sl. Produkcijski model vjerojatno neće biti toliko agresivan kao što je na ovoj skici, no u osnovi to je to.

Podsjetimo, ovaj će se model temeljiti na MLB Evo platformi koju će prije svega dijeliti s modelom Q7, ali i s drugim velikim SUV-ovima Grupe VW. U odnosu na Q7 ovjes bi trebao biti nešto tvrđi, upravljač precizniji i sl. s obzirom da bi Q8 svojim kupcima trebao ponuditi nešto dinamičnija vozna svojstva.

Unutrašnjost će vjerojatno biti većinom prenijeta iz modela Q7, a mogu se očekivati dodatna unaprjeđenja stylinga i popisa standardne i opcijske opreme s posebnim naglaskom na infotainmentu i sigurnosti, odnosno sustavima pomoći vozaču.

Očekuje se kako će ga pokretati više turbo benzinskih i dizelskih motora, uključujući i 2.0 TFSI snage oko 255 KS te 3.0 V6 TFSI snage oko 360 KS. Također, u ponudi će se naći i nekoliko dizelskih motora, a Audi će u ponudu vrlo vjerojatno uvrstiti i plug-in hibridnu verziju sa spomenutim snažnijim benzincem, električnim motorom te litij-ionskim baterijama koje će mu omogućiti autonomiju od oko 50 do 60 km. Snaga ove verzije će se kretati oko 450 KS, a Audi navodno već radi i na izvedbama S Q8 te RS Q8. Ovu potonju bi trebao pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8 snage oko 600 KS.

Uskoro bi trebali saznati više jer je premijera zakazana za 5. lipnja, a do tada možete pogledati do sada objavljene teasere te tri (od četiri) dijela video serije s kojom Audi također najavljuje ovaj automobil.

Podijeli:
1