Audi E-Tron – ovaj put teaser konačne izvedbe

Audi E-Tron – ovaj put teaser konačne izvedbe

Audi je objavio još jedan najavni teaser svog prvog produkcijskog električno pokretanog crossovera. Ovaj put se na fotografiji krije konačna produkcijska izvedba ovog automobila koji će biti predstavljen početkom idućeg tjedna na posebnoj priredbi. Serijska proizvodnja je već započela, a dolazak ovog automobila na europska tržišta se očekuje prije kraja godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato ovaj će model pokretati dva električna motora kombinirane snage od 265 kW, odnosno 360 KS te najvećeg okretnog momenta od 560 Nm. Tu je i tzv. boost mode koji omogućuje dodatnu snagu do 300 kW, odnosno 408 KS te najveći okretni moment od 665 Nm, no ta snaga i moment su dostupni samo tijekom osam sekundi što je dovoljno za pretjecanja i sl.

E-Tron će do 100 km/h ubrzati za manje od 6 sekundi, dok će mu najveća brzina biti elektronički ograničena na 200 km/h. Njegova 95 kWh baterija će mu omogućiti autonomiju veću od 400 km (WLTP). Također, iz Audija je potvrđeno i da će ovaj automobil imati napredan i učinkovit sustav prikupljanja energije, koji bi, ovisno o uvjetima na cesti, trebao doprinijeti povećanju autonomije.

Prve isporuke će krenuti tijekom sljedeće godine, a proizvodnja je povjerena audijevim pogonima u Bruxellesu. Vlasnicima E-Trona će biti dane i e-tron Charging Service kartice putem kojeg će dobiti pristup na oko 80% punjača u Europi, a E-Tron će se moći puniti na većini punjača snage do 150 kW.

Podijeli:
1