Audi najavio novi električni model, potvrđena proizvodnja dviju studija

Audi najavio novi električni model, potvrđena proizvodnja dviju studija

Audi je prilikom lansiranja modela E-Tron u Nizozemskoj najavio nove električne modele te potvrdio kako će dvije ranije predstavljene električno pokretane studije dobiti svoje produkcijske, odnosno serijske izvedbe.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega recimo da je na spomenutoj prezentaciji Audi prikazao i teaser kompaktnog električnog crossovera koji je priložen uz ovu vijest. Nažalost na njemu ne možemo vidjeti puno, no razni izvori upućuju na dinamičan obiteljski dizajn. Nadalje, ovaj će se model temeljiti na VW-ovoj MEB platformi koja će biti osnova većem broju električno pokretanih automobila iz Grupe VW, prije svega volkswagenovom modelu ID Neo.

Najavnu studiju ovog automobila navodno možemo očekivati već za koji mjesec na ovogodišnjem izdanju ženevskog auto salona, a od produkcijske izvedbe se očekuju visoke prodajne brojke. Za sada nije poznato kada bi serijski model mogao stići na tržište, no navodno neće imati autonomiju manju od 300 km.

Na istoj priredbi audijevi vodeći ljudi su potvrdili kako će studija E-Tron Sportback uskoro dobiti svoju serijsku izvedbu. Točnije, ovaj bi novitet trebao biti predstavljen prije kraja ove godine, a njegov pogonski sklop bi trebao biti posuđen iz modela E-Tron.

Dodajmo i da je audijev šef Bram Schot potvrdio kako je studija PB18 e-tron dobila zeleno svjetlo za ograničenu serijsku proizvodnju. Navodno će biti proizvedeno svega 50 primjeraka, no nikakvih dodatnih informacija za sada nemamo. Podsjetimo, ovaj je model premijerno predstavljen na prošlogodišnjem izdanju Pebble Beach Concours d’Elegancea, a pokretao ga je pogonski sklop s tri električna motora kombinirane snage 775 KS te najvećeg okretnog momenta od 830 Nm. Također, bio je opremljen baterijom s krutim elektrolitom, a do 100 km/h je ubrzavao za oko dvije sekunde.

Podijeli:
1