Audi E-Tron i konceptni Vision Gran Turismo krenuli na Wörthersee

Audi E-Tron i konceptni Vision Gran Turismo krenuli na Wörthersee

Ovogodišnji susret ljubitelja Grupe VW i njenih proizvoda Audi će iskoristiti kao priliku za dodatnu premijeru svog prvog serijskog električno pokretanog crossovera čija će prodaja započeti uskoro. Također, s ovim će vozilom na Wörthersee stići i E-Tron Vision Gran Turismo kojeg je Audi prvenstveno osmislio za popularnu video igricu, no kasnije je izrađen i real-life verzija koja je debitirala prošlog mjeseca u Rimu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, E-Tron je električni crossoveru koji će u konačnoj produkcijskoj formi biti predstavljen 30. kolovoza na posebnoj priredbi u Bruxellesu. Prodaja će krenuti prije kraja ove godine, a već je ranije potvrđeno da će mu cijena na Njemačkom tržištu kretati od 80.000 Eura.

Njegove baterije će biti moguće napuniti relativno brzo s obzirom da će podržavati sustav brzog punjenja, a u Audiju tvrde da će mu se autonomija kretati iznad 400 km. Nadalje, E-Tron će pokretati dva električna motora, jedan smješten sprijeda, a drugi otraga. Njihova kombinirana snaga bi se trebala kretati oko 435 KS (boost do 500 KS). Uz njih tu je i u pod smještena litij-ionska baterija kapaciteta 95 kWh i mase od oko 700 kg. Ova će baterija biti opremljena sustavom hlađenja vodom, ali i sustavom grijanja pa će tako biti moguće održavati temperaturu baterije u što optimalnijem rasponu za dulji vijek trajanja i bolje performanse.

E-Tron Vision Gran Turismo je tzv. one-off vozilo, a pokreću ga tri električna motora snage 815 KS, odnosno 600 kW što mu je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h, unatoč masi od 1.450 kg, za svega 2,5 sekundi.

Podijeli:
1