Audi će e-tronizirati skoro cijelu ponudu

Audi će e-tronizirati skoro cijelu ponudu

Već neko vrijeme znamo da u Ingolstadtu elektrifikaciju svoje ponude shvaćaju vrlo ozbiljno, no sada doznajemo da će ta elektrifikacija biti vrlo opsežna. Točnije, Automobile Magazine prenosi da će Audi do sredine sljedećeg desetljeća lansirati e-tron izvedbu gotovo svakog modela u svojoj ponudi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sljedeća dva električna modela koja će stići na tržište će tako biti crossover e-tron Sportback te produkcijsku verziju limuzinskog modela e-tron GT. Krajem sljedeće godine će stići Q3 e-tron temeljen na platformi MEB.

Nakon toga Audi planira lansirati e-tron GT Shooting brake koji će koncepcijski biti sličan porscheovom Taycanu Sport Turismo. Iste godine stižu modeli Q2 e-tron i Q4 e-tron, a potonji je nedavno najavljen ženevskom studijom.

2022. Audi će lansirati Q5 e-tron. Godinu dana kasnije će stići produkcijska verzija superautomobila PB18, kao i e-tron izvedbe modela Q6 i Q7 te (navodno) Q9 e-tron koji će dimenzijama i oblikom biti vrlo sličan modelu Q8. Iste će godine na tržište stiže i električni A4, A6 i A8, a svi će biti dostupni u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi.

Za sada većina ovih automobila nije službeno potvrđen pa treba ovaj izvještaj uzeti s rezervom, no činjenica je da se cijela Grupa VW sprema na značajnu elektrifikaciju, a Audi će igrati jednu od glavnih uloga.

YouTube MP3 - Hotmail
1