Audi bi mogao lansirati svoj superautomobil

Audi bi mogao lansirati svoj superautomobil

U posljednje vrijeme smo često pisali o mercedesovom, odnosno AMG-ovom Projectu One, ili astonovom modelu Valkyrie, a čini se da vijesti o njihovom skorom dolasku nisu promakle vodećim ljudima Grupe Volkswagen, a posebno onima iz Audija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, u svom posljednjem intervjuu audijev šef, Rupert Stadler, je upitan o mogućnosti razvoja i prodaje konkurenta Valkyrie izjavio da svakako postoji mogućnost da Audi kupcima ponudi takav automobil. Stadler je dodao i kako nove tehnoogije nude razne mogućnosti koje tek treba istražiti te da već postoje vrlo zanimljive ideje.

Za sada nije službeno potvrđeno da je Audi već započeo rad na razvoju jednog takvog automobila te hoće li se raditi o isključivo električnom ili hibridnom automobilu, no sigurno je da će sportski program imati veliki utjecaj na potencijalno cestovno vozilo, a tako je i u slučaju spomenutih noviteta iz AMG-a i Aston Martina.

Uz Audi u priču bi se svakako mogao uključiti i Lamborghini, a Automotive News javlja kako je Stefano Domenicali, lamborghinijev šef, već potvrdio svoj interes za električne superautomobile gdje bi mu dakako veliku pomoć u tehnološkom smislu pružili upravo Audi i ostatak Grupe Volkswagen. U svakom slučaju dolazak takvog električnog Lamborghinija ne treba očekivati tako skoro. Točnije, hibridni Urus bi na tržište trebao stići do 2020, dok električni superautomobil ne treba očekivati prije 2025.

S druge strane audijev bi model na tržište mogao stići već oko 2020.

YouTube MP3 - Hotmail
1