Audi bi mogao lansirati svoj superautomobil

Audi bi mogao lansirati svoj superautomobil

U posljednje vrijeme smo često pisali o mercedesovom, odnosno AMG-ovom Projectu One, ili astonovom modelu Valkyrie, a čini se da vijesti o njihovom skorom dolasku nisu promakle vodećim ljudima Grupe Volkswagen, a posebno onima iz Audija.

Naime, u svom posljednjem intervjuu audijev šef, Rupert Stadler, je upitan o mogućnosti razvoja i prodaje konkurenta Valkyrie izjavio da svakako postoji mogućnost da Audi kupcima ponudi takav automobil. Stadler je dodao i kako nove tehnoogije nude razne mogućnosti koje tek treba istražiti te da već postoje vrlo zanimljive ideje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada nije službeno potvrđeno da je Audi već započeo rad na razvoju jednog takvog automobila te hoće li se raditi o isključivo električnom ili hibridnom automobilu, no sigurno je da će sportski program imati veliki utjecaj na potencijalno cestovno vozilo, a tako je i u slučaju spomenutih noviteta iz AMG-a i Aston Martina.

Uz Audi u priču bi se svakako mogao uključiti i Lamborghini, a Automotive News javlja kako je Stefano Domenicali, lamborghinijev šef, već potvrdio svoj interes za električne superautomobile gdje bi mu dakako veliku pomoć u tehnološkom smislu pružili upravo Audi i ostatak Grupe Volkswagen. U svakom slučaju dolazak takvog električnog Lamborghinija ne treba očekivati tako skoro. Točnije, hibridni Urus bi na tržište trebao stići do 2020, dok električni superautomobil ne treba očekivati prije 2025.

S druge strane audijev bi model na tržište mogao stići već oko 2020.

Podijeli:
1