Aston Martin Valkyrie s 1145 KS

Aston Martin Valkyrie s 1145 KS

Prema posljednjim saznanjima željno očekivani supersportski automobil Aston Martin Valkyrie, odnosno njegov pogonski sklop bi trebao imati snagu od 842 kW, odnosno 1145 KS. Konkretnije, cosworthov 6,5-litreni V12 bi trebao razvijati snagu od 1013 KS (745 kW), dok bi ostatak trebao doći od električnog motora.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kada u obzir uzmemo da bi Valykire trebao težiti oko 1030 kg te imati vrhunska aerodinamička svojstva sasvim je jasno o kakvoj će se zvijeri raditi. Niska masa će biti rezultat upotrebe MonoCell karoserije od ugljičnih vlakana te laganog električnog pogonskog sklopa za čije je baterije zadužen Rimac.

Proizvodnja će biti ograničena na 150 primjeraka, no u Astonu namjeravaju proizvesti još 25 jedinica koje će biti namijenjene isključivo upotrebi na stazi. Te bi verzije trebale imati poseban aero paket, a moguće su i druge dorade. Prve isporuke ovog automobila se očekuju tijekom 2019, a produkcija verzija će vjerojatno biti predstavljena tijekom sljedeće godine. Koliko je poznato cjelokupna serija je već rasprodana.

YouTube MP3 - Hotmail
1