Aston Martin Valkyrie s 1145 KS

Aston Martin Valkyrie s 1145 KS

Prema posljednjim saznanjima željno očekivani supersportski automobil Aston Martin Valkyrie, odnosno njegov pogonski sklop bi trebao imati snagu od 842 kW, odnosno 1145 KS. Konkretnije, cosworthov 6,5-litreni V12 bi trebao razvijati snagu od 1013 KS (745 kW), dok bi ostatak trebao doći od električnog motora.

Kada u obzir uzmemo da bi Valykire trebao težiti oko 1030 kg te imati vrhunska aerodinamička svojstva sasvim je jasno o kakvoj će se zvijeri raditi. Niska masa će biti rezultat upotrebe MonoCell karoserije od ugljičnih vlakana te laganog električnog pogonskog sklopa za čije je baterije zadužen Rimac.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Proizvodnja će biti ograničena na 150 primjeraka, no u Astonu namjeravaju proizvesti još 25 jedinica koje će biti namijenjene isključivo upotrebi na stazi. Te bi verzije trebale imati poseban aero paket, a moguće su i druge dorade. Prve isporuke ovog automobila se očekuju tijekom 2019, a produkcija verzija će vjerojatno biti predstavljena tijekom sljedeće godine. Koliko je poznato cjelokupna serija je već rasprodana.

Podijeli:
1