Aston Martin priprema i treći model sa središnje smještenim motorom

Aston Martin priprema i treći model sa središnje smještenim motorom

Prije koji dan smo vas izvijestili o tome kako u Aston Martinu rade na konkurentu mclarenovom 720 S, ferrarijevom 488 GTB i sličnim vozilima, a sada doznajemo kako će se na tržištu do 2021. pojaviti još jedan sportski model sa središnje smještenim motorom konkurent McLarenu P1, LaFerrariju i sl, odnosno njihovim nasljednicima, koji će se u ponudi smjestiti između ekstremnog modela Valkyrie i nešto prizemnijeg vozila još uvijek nepoznatog imena.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Britanskom Autocaru je to priznao sam astonov šef Andy Palmer koji je rekao i da se razvoj ovog trećeg, odnosno srednjeg automobila vodi pod kodnim imenom “Valkyrien brat”, a cijena će mu se navodno kretati oko 1,5 milijuna Eura. Pri razvoju i izradi ovog automobila će se koristiti znanja i iskustva iz projekta Valkyrie, a imat će i utjecaj na njegov konačni izgled.

Tehničke karakteristike za sada nisu poznate, no svakako možemo očekivati da će osnovu činiti monocoque od ugljičnih vlakana. Pretpostavlja se kako će osnovu njegovog pogonskog sklopa činiti V8 motor te kako će mu se kombinirana snaga kretati oko 1000 KS.

Dakle, uz model Valkyrie Aston Martin će za koju godinu imati tri vozila sa središnje smještenim motorom. Sva tri će stručnjaci iz Gaydona razvijati u suradnji s Red Bull Racingom i sva tri će imati hibridni pogonski sklop.

Podijeli:
1