Aston Martin predstavio DB11 Volante

Aston Martin predstavio DB11 Volante

Britanski proizvođač luksuznih sportskih automobila je predstavio svoj novi model DB11 Volante, a riječ je o jednom od najljepših kabrioleta na svijetu. Volante je treći član DB11 obitelji, a glavnu novost sa strane dizajna u odnosu na ostatak ponude čini platneni sklopivi krov dostupan u četiri boje, Bordeaux crvenoj, crnoj, srebrno sivoj i sivoj.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

DB11 Volante će se moći pohvaliti novih slojevima izolacije, a posebna je pažnja na ovom području dakako dana krovu. Inače, ovaj sklopivi krov će se automatski spušta za 14, odnosno podiže za 16 sekundi pri brzinama do 50 km/h. U Astonu su pohvalili novi mehanizam kao izuzetno pouzdano rješenje koje neće iznevjeriti svoje korisnike u najekstremnijim vremenskim uvjetima, a testiran je u više od 100.000 ciklusa na različitim mjestima širom svijeta od Doline smrti do Arktičkog kruga.

No, DB11 je puno više od zgodnog vozila sa sklopivim krovom. Točnije, temelji se na aluminijskoj platformi koju dakako dijeli s coupeom što ga čini lakšim i čvršćim od prethodnika, a u odnosu na DB9 Volante će svojim kupcima ponuditi i 20% veći obujam prtljažnika. Unutrašnjost nudi nekoliko novosti u odnosu na Coupe, a posebno se ističu odgovarajuće obloge gornje poleđine prednjih sjedala s onom na središnjem dijelu prednje armature, prvi ISOFIX priključci otraga u jednom Volante modelu, standardna grijana i hlađena sjedala i sl.

Pod poklopcem motora se dakako nalazi AMG-ov 4,0-litreni V8 bi-turbo snage 510 KS te najvećeg okretnog momenta od 695 Nm. Ovaj je pogonski stroj uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem te pogonom na stražnje kotače. Ovaj kabriolet će do 100 km/h ubrzavati za 4,1 sekundu, a najveća će mu brzina iznositi 300 km/h.

Prve isporuke modela DB11 Volante su zakazane za prvu polovicu sljedeće godine, a informacije radi recimo kako mu cijena u Njemačkoj kreće od 199.000 Eura.

Podijeli:
1