Aston Martin predstavio DB11 Volante

Aston Martin predstavio DB11 Volante

Britanski proizvođač luksuznih sportskih automobila je predstavio svoj novi model DB11 Volante, a riječ je o jednom od najljepših kabrioleta na svijetu. Volante je treći član DB11 obitelji, a glavnu novost sa strane dizajna u odnosu na ostatak ponude čini platneni sklopivi krov dostupan u četiri boje, Bordeaux crvenoj, crnoj, srebrno sivoj i sivoj.

DB11 Volante će se moći pohvaliti novih slojevima izolacije, a posebna je pažnja na ovom području dakako dana krovu. Inače, ovaj sklopivi krov će se automatski spušta za 14, odnosno podiže za 16 sekundi pri brzinama do 50 km/h. U Astonu su pohvalili novi mehanizam kao izuzetno pouzdano rješenje koje neće iznevjeriti svoje korisnike u najekstremnijim vremenskim uvjetima, a testiran je u više od 100.000 ciklusa na različitim mjestima širom svijeta od Doline smrti do Arktičkog kruga.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, DB11 je puno više od zgodnog vozila sa sklopivim krovom. Točnije, temelji se na aluminijskoj platformi koju dakako dijeli s coupeom što ga čini lakšim i čvršćim od prethodnika, a u odnosu na DB9 Volante će svojim kupcima ponuditi i 20% veći obujam prtljažnika. Unutrašnjost nudi nekoliko novosti u odnosu na Coupe, a posebno se ističu odgovarajuće obloge gornje poleđine prednjih sjedala s onom na središnjem dijelu prednje armature, prvi ISOFIX priključci otraga u jednom Volante modelu, standardna grijana i hlađena sjedala i sl.

Pod poklopcem motora se dakako nalazi AMG-ov 4,0-litreni V8 bi-turbo snage 510 KS te najvećeg okretnog momenta od 695 Nm. Ovaj je pogonski stroj uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem te pogonom na stražnje kotače. Ovaj kabriolet će do 100 km/h ubrzavati za 4,1 sekundu, a najveća će mu brzina iznositi 300 km/h.

Prve isporuke modela DB11 Volante su zakazane za prvu polovicu sljedeće godine, a informacije radi recimo kako mu cijena u Njemačkoj kreće od 199.000 Eura.

Podijeli:
1