Aston Martin DBX će biti dostupan i u električnoj izvedbi

Aston Martin DBX će biti dostupan i u električnoj izvedbi

Prema posljednjim saznanjima astonov crossover DBX će na tržišta stići početkom 2019, odnosno nedugo nakon premijere koja će se održati u drugoj polovici sljedeće godine, a čini se kako će ga britanski proizvođač svojim kupcima ponuditi s konvencionalnim motorima, hibridima pa čak i u električnoj izvedbi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prvi će na tržište stići klasično pokretani primjerci, dakle oni s motorima s unutarnjim izgaranjem, a radit će se o AMG-ovim pogonskim strojevima. Konkretnije, bit će riječ o 4,0-litrenom V8 turbo snage 375 kW, odnosno 510 KS te najvećeg okretnog momenta od 695 Nm i 5,2-litrenom bi-turbo V12 snage 447 kW, odnosno 608 KS te najvećeg okretnog momenta od 700 Nm.

Nakon toga kupcima bi trebala postati dostupna hibridna ili plug-in hibridna izvedba, dok će nešto kasnije u životnom vijeku ovog modela na tržište stići i u potpunosti električna verzija čije performanse i autonomija za sada nisu poznate. Podsjetimo, i najavni koncept je imao električni pogonski sklop.

AutoBild javlja i da će DBX umjesto s klasičnim bočnim retrovizorima biti opremljen s kamerama koje će sliku reproducirati na zaslone u podnožju A krovnog nosača, a općenito se može očekivati vrlo bogata i napredna oprema s kojom će se pravdati viša cijena ovog automobila. Naime, očekuje se da će za benzinske varijante biti potrebno izdvojiti između 165.000 i 220.000 Eura.

Podijeli:
1