Apple ipak nastavlja rad na automobilskoj tehnologiji

Apple ipak nastavlja rad na automobilskoj tehnologiji

Iako možda nikada nećete vidjeti automobil s appleovom značkom to ne znači da se možda u vašem automobilu ipak neće naći appleova tehnologija koja će njime upravljati. Naime, prema posljednjim saznanjima Apple je odustao od razvoja vlastitog automobila, no nije u potpunosti napustio razvoj sustava autonomnog upravljanja koji je i bio osnova cijele (pomalo misteriozne) priče o appleovom izletu u automobilske vode.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Automotive News sada javlja, pozivajući se na izvore bliske Appleu, da ovaj američki elektronički div nastavlja rad na sustavu autonomnog upravljanja i to u suradnji s njemačkim dobavljačem Bosch. Službenih potvrda ovih navoda za sada nema, a obje strane šute o svojoj suradnji i njenim ciljevima.

Raniji izvještaji o appleovom automobilu su općenito bili obavijeni velom tajne jer Apple nije htio ništa komentirati niti službeno potvrditi. Ipak, zna se da je veliki broj ljudi prvo zaposlen, a potom na ovaj ili onaj način uklonjen s ovog projekta. Jedni od većih problema s kojim se Apple susreo su bili izostanak kvalitetnog vodstva projekta razvoja automobila, česte izmjene vodstva te pronalazak dobavljača dijelova koji bi udovoljio svim appleovim zahtjevima.

Na kraju dodajmo da je preostalim stručnjacima koji i dalje rade na ovom projektu navodno dan rok do kraja ove godine da dokažu kako njihov rad ima smisla, odnosno da može u budućnosti dati pozitivne rezultate.

1