Apollo najavio IE Hypercar

Apollo najavio IE Hypercar

Apollo Automobil je objavio video teaser svog novog modela pod oznakom IE Hypercar čija će se službena premijera održati 24-og ovog mjeseca. IE u njegovom imenu je kratica za Intensa Emozione, cilj njegovog proizvođača je bio razviti i proizvesti automobil koji će očarati sportske i automobilističke entuzijaste.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Priloženi video zapis nam daje uvid u nekoliko detalja vanjštine i interijera, kao i zvučni potpis njegovog ispuha. Od pojedinih detalja ističu se agresivan prednji kraj, veliko stražnje krilo, krovni usis zraka, karbonsko keramičke kočnice i sl. Također, ovaj će model biti opremljen tzv. gullwing vratima, a ekstreno sportski će biti uređen i interijer.

Ukupan dizajn bi trebao ukazivati na vrhunske performanse te na vozilo koje je prvenstveno namijenjeno upotrebi na trkaćoj stazi, a utjecaj na konačni izgled će biti inspiriran onim konceptnog modela Arrow.

Tehničke karakteristike za sada nisu poznate, no znamo kako će ga pokretati atmosferski V12 pogonski stroj snage veće od 800 KS. Nakon ove trkaće verzije Apollo bi trebao lansirati i njegovu cestovnu verziju.

Podijeli:
1