Alpine A120 pokazuje jednodijelna sportska sjedala

Alpine A120 pokazuje jednodijelna sportska sjedala

Već smo vas ranije izvještavali o skorom dolasku novog renaultovog sportskog modela, odnosno o povratku marke Alpine koja bi u Ženevi trebala predstaviti A120, a sada kako se premijera bliži, Francuzi otkrivaju pojedine detalje ovog noviteta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Posljednja novost su sportska jednodijelna školjkasta sjedala kod kojih je, kao i na ostatku automobila, naglasak na maloj masi. Drugim riječima, ova sjedala teže svega 13,1 kg, odnosno prema navodima proizvođača i do 50% manje od sličnih sjedala koju koristi najbliža konkurencija.

Također, proizvođač kaže i da će u isto vrijeme ova sjedala svojim putnicima pružiti visoku razinu bočne potpore, odnosno držanja tijela, ali i sigurnosti te udobnosti s obzirom na svoj oblik i namjenu.

Podsjetimo se, A120 će se temeljiti na novoj aluminijskoj šasiji, a od istog će materijala biti izrađena i njegova karoserija. Trebao bi ga pokretati središnje smješteni 1,8-litreni 4-cilindrični turbo motor snage između 250 i 300 KS uparen s automatskim mjenjačem s dvije spojke te pogonom na stražnje kotače. Iako se spomenuta snaga danas i ne čini značajno velikom, uz relativno malu masu od oko 1000 kg ovaj će automobil do 100 km/h biti u stanju ubrzati za oko 4,5 sekundi, a ponudit će i visoku razinu agilnosti.

Prodaja bi trebala krenuti u drugoj polovini ove godine, a očekuje se kako će se cijena kretati između 55.000 i 60.000 Eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1