Alpine A110 u spartanskom i luksuznom izdanju

Alpine A110 u spartanskom i luksuznom izdanju

Revitalizirana francuska marka sportskih automobila će na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstaviti dvije nove izvedbe svog hvaljenog noviteta modela A110. Podsjetimo, Renault je relativno nedavno lansirao Alpine A110, a prvotno lansirana Premiere Edition izvedba je gotovo rasprodana na svim tržištima na kojima je bila dostupan.

Sada je stigao red na proširenje ponude pa će na predstojećem ženevskom auto salonu biti predstavljene dvije nove izvedbe, jedna spartanski ogoljena, a druga luksuznija. Riječ je o verzijama Pure i Légende, a proširena je i ponuda boja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

A110 Pure (u odgovarajućoj bijeloj boji) je automobil s minimalistički uređenim interijerom, ogoljen kako bi bio što lakši i agilniji. To će se prvenstveno svidjeti vozačima koji rjeđe koriste ovaj automobil i u pravilu ga koriste za zabavu vikendom i sl.

Onima koji traže nešto udobniji automobil s bogatijom opremom će biti namijenjena verzija Légende (u sivoj boji). Ovaj će model dakle biti za one koji će ga koristiti svakodnevno i na duljim putovanjima. Za sada znamo da će ovaj A110 biti opremljen pomičnim Sabelt sjedalima, kožnim presvlakama, raznim ukrasnim elementima interijera i sl.

Obje izvedbe i dalje pokreće 1,8-litreni turbo 4-cilindrični motor snage 252 KS i najvećeg okretnog momenta od 320 Nm koji je uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke i pogonom na stražnje kotače. Najveća brzina je ograničena na 250 km/h, a do 100 km/h će ubrzavati za oko 4,5 sekundi.

Više pojedinosti o novim izvedbama ćemo saznati nakon ženevske premijere, a na kraju dodajmo kako bi se ponudi kasnije trebala pridružiti i snažnija Sport izvedba snage oko 300 KS te s 50-ak kilograma manje.

Podijeli:
1