Alpine A110 u spartanskom i luksuznom izdanju

Alpine A110 u spartanskom i luksuznom izdanju

Revitalizirana francuska marka sportskih automobila će na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstaviti dvije nove izvedbe svog hvaljenog noviteta modela A110. Podsjetimo, Renault je relativno nedavno lansirao Alpine A110, a prvotno lansirana Premiere Edition izvedba je gotovo rasprodana na svim tržištima na kojima je bila dostupan.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada je stigao red na proširenje ponude pa će na predstojećem ženevskom auto salonu biti predstavljene dvije nove izvedbe, jedna spartanski ogoljena, a druga luksuznija. Riječ je o verzijama Pure i Légende, a proširena je i ponuda boja.

A110 Pure (u odgovarajućoj bijeloj boji) je automobil s minimalistički uređenim interijerom, ogoljen kako bi bio što lakši i agilniji. To će se prvenstveno svidjeti vozačima koji rjeđe koriste ovaj automobil i u pravilu ga koriste za zabavu vikendom i sl.

Onima koji traže nešto udobniji automobil s bogatijom opremom će biti namijenjena verzija Légende (u sivoj boji). Ovaj će model dakle biti za one koji će ga koristiti svakodnevno i na duljim putovanjima. Za sada znamo da će ovaj A110 biti opremljen pomičnim Sabelt sjedalima, kožnim presvlakama, raznim ukrasnim elementima interijera i sl.

Obje izvedbe i dalje pokreće 1,8-litreni turbo 4-cilindrični motor snage 252 KS i najvećeg okretnog momenta od 320 Nm koji je uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke i pogonom na stražnje kotače. Najveća brzina je ograničena na 250 km/h, a do 100 km/h će ubrzavati za oko 4,5 sekundi.

Više pojedinosti o novim izvedbama ćemo saznati nakon ženevske premijere, a na kraju dodajmo kako bi se ponudi kasnije trebala pridružiti i snažnija Sport izvedba snage oko 300 KS te s 50-ak kilograma manje.

YouTube MP3 - Hotmail
1